El caso Sloane
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Que la política i les decisions que prenen els governans estan influenciades (i empastifades) d’interessos econòmics, religiosos i ideològics de tota mena és quelcom que hem anat aprenent a cop de dura realitat. Però el cinema no prou sovint posa el focus en com es forgen i gestionen aquestes influències. Així, quan una bona pel.lícula com “El caso Sloane” posa la mirada en aquests subterfugis el resultat és tant plaent a nivell fílmic com profitosament didàctic.

John Madden, el director de “Shakespeare in love” o “El exótico hotel Marigold”, decideix aparcar la bonança d’anteriors propostes per endinsar-nos a “El caso Sloane” en un món fred i cruel on no hi ha lloc ni per la sinceritat ni les paraules amables. Aquí es mou com peix a l’aigua l’Elizabeth Sloane (esplèndida Jessica Chastain), l’estrella d’una agència de lobby que es dedica a aconseguir suports polítics a favor o en contra de determinades propostes de llei. I en aquest objectiu tot s’hi val per ser més llest que l’altre bàndol i aconseguir que les lleis prosperin o siguin revocades.

Però el dia que l’agència rep la visita d’un peix gros que vol aconseguir que tiri endavant una proposta per “relaxar” les normatives sobre el control d’armes, l’Elizabeth decideix dir prou, abandonar la feina i passar-se a l’altre costat per aconseguir amb dents i ungles que es mantinguin els vetos sobre la possessió d’armes de foc. En aquesta empresa l’ajudaran alguns colegues com l’Esme (Gugu Mbatha-Raw), però també la posarà al punt de mira dels que no dubtaran a atacar-la per totes les vies possibles per fer-la fracassar. Interessos i conviccions personals xocaran en una lluita al límit que passarà dels despatxos als tribunals posant a prova què està disposat a fer i sacrificar cadascú per guanyar la batalla.

El caso Sloane Jessica Chastain

Aquesta història ens l’explica “El caso Sloane” en forma d’un dinàmic thriller per obra i gracia de la direcció de Madden i el guió del debutant Jonathan Perera que avança com una partida d’escacs. Un i altre aconsegueixen combinar aquests dos aspectes de la pel.lícula, la tensió dramàtica i el retrat didàctic, a través de situacions i diàlegs que aconsegueixen tant entretenir com mostrar-nos com les gasten als passadissos del Capitol. I ho fan portant-nos a través de diferents salts temporals, des de l’Elizabeth havent d’enfrontar-se a un judici fins a l’inici de com va començar tot plegat.

L’altre puntal de la història és el conjunt de personatges i el repartiment que l’interpreta, encapçalat per una brillant Jessica Chastain que sense cap necessitat de caure bé a l’espectador aporta tots els matissos a càmera tancada a aquesta dona de ferro. Sempre atenta, impecablement vestida i pentinada, calculadora, llesta, que paga per sexe per evitar perdre el temps amb sentiments, pren pastilles per mantenir-se desperta i no dubta a utilitzar els demés si això implica guanyar. Però també algú de qui veurem les esquerdes a l’armadura. Entre totes les facetes, Chastain composa un personatge emocionalment complexe i fascinant de veure en pantalla.

La resta del repartiment no es queda pas enrera, des d’una magnifica Gugu Mbatha-Raw interpretant la jove ajudant que té una implicació molt personal amb el tema a debat, Mark Strong en el paper del nou cap de l’Elizabeth o veterans de la talla de Christine Baranski, John Lithgow i Sam Waterston.

L’única llàstima de tot plegat és que a un film que retrata un món on és imprescindible agafar desprevingut el contrari, el “gir” final es veu a venir de tres hores lluny.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X