"Caraval" de Stephanie Garber
6Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Scarlett és la filla del governador Dragna, màxim líder de l’Illa de Trisda. Després de molts anys enviant cartes al Mite de l’Illa de Caraval, ara per fi ella i la seva germana tindran l’oportunitat de sortir de la seva illa natal i escapar de les urpes del seu temible pare. 

Stephanie Garber presenta la seva primera novel·la, Caraval: una història amb tocs de terres antigues, una mica de steampunk i unes trames i personatges plens de blockbuster literari adolescent.

Ens trobem a Trisda, una illa que pertany a l’Imperi Meridià. Allà hi viu l’Scarlett Dragna amb la seva germana Tella i el seu pare, el temible, mafiós i maltractador governant de l’illa. En aquest món fantàstic existeix una altra illa anomenada Caraval, on un home que es fa dir Mite organitza un joc anual que permet al guanyador aconseguir un desig. Scarlett porta molts anys enviant cartes al Mite per permetre-li assistir i així poder aconseguir escapar de Trisda al costat de la seva germana. Però després de tant temps, ha perdut l’esperança i l’única cosa que espera és poder casar-se per marxar. I just quan la seva vida sembla tenir un ordre i un propòsit, arriba una carta del Mite.

La premissa, tot i que pot arribar a ser cridanera i atractiva, es queda en això, una mera base que no evoluciona ni va molt més enllà. L’illa i la festa de Caraval es plantegen com un joc màgic i fins i tot psicològic que traspassa qualsevol frontera del real i imaginable, i que pot fins i tot portar a algú cap a la mort; quelcom que veritablement crida l’atenció de qualsevol espectador.

Però ara, per un moment, imaginin que Harry Potter es passés tot el primer llibre preocupant-se de què pensarà Ginny, de si les seves mirades indiquen amor i de si les seves abraçades són tendres com unes magdalenes que acaben de sortir del forn. Molest, com a mínim. Quelcom que no interessa i no preocupa més que a l’escriptora i, s’entén, a uns editors a la recerca de diners fàcils i una nova Katniss/Bella/Tris. I gràcies a això ens quedem amb moltíssimes ganes de saber-ne més, però sense confiança per demanar-li a l’autora que segueixi escrivint.

I és que està clar que, si llegim alguna cosa tan visiblement escrita per ser un supervendes, no podem demanar que la qualitat prevalgui per sobre del salseig literari. Però crec que, personalment, no hi ha res que em faci més ràbia que estar llegint una història amb tant potencial, plantejada en un món totalment diferent i amb una protagonista que durant el primer acte té tant que aportar, i que finalment es converteixi en gairebé una comèdia romàntica amb tocs de telenovel·la (i mentrestant, per darrere, vagi transcorrent la història que realment interessa).

Caraval no serà, ni molt menys, el best-seller que pretén ser ni, per descomptat, una obra mestra d’aquest any. Això sí, és una lectura ràpida i entretinguda que potser aconsegueix fer-se un buit en la cartellera, en cas d’una positiva hipotètica seqüela.Editorial: Columna
Web editorial
ISBN: 978-84-664-2209-3
Pàgines: 416
Preu: 17,90 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X