De tripas y corazón
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

“Des de molt petit, Pozla ho passava malament. Després de ser hospitalitzat d’urgència el 2011 amb 29 anys, descobreixen que sofreix la malaltia de Crohn i ha de sotmetre’s a una delicada operació quirúrgica. En aquest moment recorre al dibuix com analgèsic potent i un mitjà per canalitzar les seves profundes emocions, plasmant aquest viatge en un quadern en blanc. Aquestes il·lustracions apareixen a De tripas y corazón.”

Poesia il·lustrada. No hi ha millor manera de definir aquesta col·lecció de dibuixos que amb aquest concepte. L’autor, tan conegut per alguns i tan desconegut per uns altres, és capaç de transportar-nos fins a l’interior d’una malaltia sobre la qual molt pocs s’havien atrevit a parlar. Pozla és l’únic capaç de mostrar-nos, amb tal cromatisme i varietat de formes gràfiques, quelcom tan eteri, abstracte i íntim com és la malaltia de Crohn.

Cada pàgina es converteix en un nou món per descobrir. Se’ns explica una mateixa història amb un mateix personatge, però cada il·lustració està feta des d’un context totalment nou: cadascun ens aporta una emoció, una situació i un estat diferents. És, veritablement, quelcom tan personal i únic que es necessiten diversos llargs minuts per a cada imatge, per poder arribar a entendre a la perfecció el que se’ns vol mostrar i comunicar. D’igual manera que si es tractés d’un quadre en un museu.

"De Tripas y Corazón" de Pozla

L’empatia, la ment oberta i les ganes d’emocionar-se entre colors i figures sense aparent sentit són els ingredients principals necessaris per poder gaudir sense embuts d’aquestes petites obres pictòriques. És una experiència totalment necessària per a qualsevol tipus de públic, un testimoni que ens explica els seus sentiments amb un particular llenguatge que tots podem entendre i amb el qual tots podem empatitzar.

Totalment recomanable i gairebé obligatori: amb uns dibuixos i una expressió gràfica francament únics. No pot faltar en una d’aquestes llistes literàries que creem per emocionar-nos i ficar-nos en la pell d’un personatge tan real.


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies