El círculo
4Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

El saber és bo, però saber-ho tot és encara millor”. Aquesta frase la deixa anar un dels protagonistes de El Circulo mentre centenars dels seus entusiastes empleats l’aplaudeixen d’empeus. Perquè, no seria perfecte viure en un món on tots fossim sincers i transparents i on els secrets i la maldat es convertissin en rareses només pròpies d’aquells que no mereixen viure en societat? Si aquest discurs us fa més por que gràcia, benvinguts a la nova pel.lícula que promulga el “Tremoleu, oh humans, davant els perills de la tecnologia i les bones intencions dels seus propagadors”.

El Círculo (una mena de fusió ficcionada de Google, Facebook i Apple) és una gran corporació que proveeix de solucions tecnològiques i serveis a una població de milions. Quan la jove Mae (Emma Watson) aconsegueix superar-hi una entrevista de feina no dubta ni per un segon de que per fi ha aconseguit el treball i la oportunitat dels seus somnis. De seguida quedarà enlluernada per una nova vida en aquesta comunitat on tots creuen devotament en la visió del seu inspirador fundador, Eamon Bailey (Tom Hanks) que predica un món on la sinceritat, la transparencia, la conexió amb els altres i el dret a saber-ho tot siguin valors inalienables. Però a mida que ascendeix a la companyia i veu com prenen forma idees que van des d’implantar minicàmeres per tot el món o centralitzar les dades de tota la població en un sol sistema, la relació de la Mae amb els seus pares (Bill Paxton i Glenne Headly) i el seu millor amic (Ellar Coltrane), se’n resentiran.

El Círculo Emma Watson Tom Hanks

Així, Dave Eggers adapta la seva pròpia novel.la distòpica, acompanyat del guionista i director James Ponsoldt. I el resultat els acaba esdevenint un discurs moralitzador sobre els perills de les noves tecnologies i el poder de les empreses que les controlen, que falla força estrepitosament en resultar coherent o profunda.

Fet que s’extén a tots els elements de la pel.lícula: la història sembla a estones que vol aixecar el vol en forma de thriller però el misteri i la tensió s’estavellen a cada moment. El discurs de fons sobre on està anant a parar la societat conectada dispara obvietats amb to moralista sense preocupar-se després de presentar situacions i contextos que donin lloc a una reflexió interessant. I les interpretacions de la major part dels protagonistes – des de la naïf Mae d’Emma Watson amb la seva transformació poc creible, a l’èmul de Zuckerberg+Jobs de Tom Hanks, passant per l’insuls tècnic de John Boyega o el poc participatiu soci de Bailey, Stenton (Patton Oswalt) – tampoc aporten gaire calat als clichés dels seus personatges.

El Círculo” acaba així, resultant un seguit de situacions desaprofitades, de discursos que es queden en la superficie, girs de guió que no porten als llocs interessants on podrien portar i interpretacions desapassionades; en resum, un capítol de “Black Mirror” descafeinat.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies