"El diari de la princesa" de Carrie Fisher
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

“Poques vegades he parlat de Leia en detall”, confessa Fisher en el llibre. I a “El diari d’una princesa” ho fa. Com aquella noia insegura es va convertir en un dels personatges més icònics de la galàxia cinematogràfica i com va enamorar-se del seu company de rodatge, en aquell moment casat, Harrison Ford.

Quan Carrie Fisher va descobrir els diaris que havia escrit durant el rodatge de La guerra de les galàxies , la primera pel·lícula de la trilogia Star Wars , li va sorprendre descobrir uns ingenus poemes d’amor i unes càndides reflexions que amb prou feines reconeixia. Carrie Fisher ha passat a la història com a actriu i icona pop, però el 1976 només era una noia de dinou anys perdudament enamorada del seu company a la pantalla, Harrison Ford.

Amb extractes dels seus quaderns manuscrits, El diari de la princesa és el record íntim i revelador del que va passar dins i fora d’un dels sets de rodatge més famosos de tots els temps. Però Fisher també reflexiona sobre la fama i l’absurd d’una vida inventada per la reialesa de Hollywood. La sinceritat de les seves paraules converteix aquest llibre en les commovedores memòries de la inoblidable princesa Leia Organa.

“He passat la major part de la meva vida -des dels 19 fins als 40- sent tant jo mateix com la princesa Leia. Contestant preguntes sobre ella, defensant-la, hartándome que em confonguin amb ella, eclipsada per ella, lluitant amb el ressentiment que desperta en mi , Apropiant d’ella, trobant-me a mi mateixa, acompanyant-la, estimant-la … i desitjant que per fi es deixi anar i em deixi ser jo mateixa. Però llavors em pregunto qui seria jo sense Leia i descobreixo quant m’enorgulleixo d’ella ” , explica Carrie en el llibre. I en un llibre que és imprescindible per qualsevol fan d’Star Wars es pot veure de manera clara la relació amor-odi que existia entre Carrie Fisher i la princesa Leia. Tot el que aquell personatge va donar-li, però també li va prendre. I resulta curiós com rere aquella princesa lluitadora hi havia una noia de 19 anys insegura del seu cos, de la seva alçada i traumatitzada per una mare famosa amb un divorci famós. Les ensaïmades, el biquini… Carrie treu del pap tot amb una narrativa plena de sarcasme tot el que passat els anys recorda d’aquells moments. Una Carrie veterana analitzant la seva jo més jove.

El diari de la princesa

Si Leia és un 50% del llibre, l’altre 50% és Harrison Ford. No només Leia cauria rendida als seus peus del contrabandista pocavergonya, Carrie Fisher també (i qui no?). “La primera vegada que el vaig veure, assegut a la cantina del plató, recordo que vaig pensar: ‘Aquest tio serà una estrella’ . No només una celebritat, una estrella de cinema. Semblava una icona, com Humphrey Bogart o Spencer Tracy. El envoltava una mena d’energia èpica “, recorda Fisher. Un romanç que va durar només el rodatge de la primera pel·lícula, portat d’amagat els caps de setmana i on ella sembla que es va implicar molt més que l’impertorbable Ford.

“El diari de la princesa” és un text divertit, però amarg. L’explosió de sinceritat d’una dona que va quedar marcada per un personatge a qui no sabia si estar agraïda o odiar-lo. Per als fans d’Star Wars serà veure per primer cop, amb entitat pròpia i amb totes les seves arestes, a la dona que havia sota aquelles ensaïmades que duia com a pentinat. Una dona de caràcter, però tremendament fràgil.Editorial: Ediciones B
Web editorial
ISBN: 978-84-666-6175-1
Pàgines: 272
Preu: 20€


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies