Ha finalitzat la primera edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona – Sant Jordi que durant una setmana ha programat més d’una trentena de films en els cinemes Verdi. El festival neix amb l’aspiració de consolidar-se com una iniciativa de caràcter popular i divulgatiu a través de la capacitat del cinema com transmissor de coneixements. S’haurà d’esperar als propers anys per a valorar l’èxit d’aquesta nova proposta cultural barcelonesa, però sí que podem afirmar ara mateix que aquest primer BCN Film Fest, com també així s’ha batejat, ens ha deixat unes quantes pel·lícules per al record, films que arribaran a la cartellera en els propers mesos. Repassem els 3 que més ens han agradat:

Churchill

Churchill

Gènere: biogràfic, drama, thriller

Director: Jonathan Teplitzky

Intèrprets: Brian Cox, Miranda Richardson, John Slattery, James Purefoy, Julian Wadham

De què va? A principis de juny de 1944, les forces aliades estan preparades per iniciar el desembarcament a Normandia i lluitar contra l’exèrcit nazi a terreny francès. Winston Churchill, Primer Ministre britànic, té seriosos dubtes sobre l’èxit d’aquesta operació militar i s’enfronta amb els generals nord-americans Eisenhower i Montgomery.

Valoració: Churchill no és un biopic a l’ús sobre la figura del cèlebre polític britànic. La narració de les reaccions de Churchill en un capítol molt concret i delicat de la Segona Guerra Mundial serveixen per retratar perfectament al personatge, el seu temperament, les seves virtuts i debilitats i la seva problemàtica relació amb els demés, especialment amb la seva dona, Clementine. Genials interpretacions, en especial la de Brian Cox com a Churchill, i magnífic treball de documentació històrica en l’elaboració del guió. Per amants de la història del segle XX i del bon cinema.

Data d’estrena: 25 d’agost de 2017

Maudie BCN Film Fest

Maudie

Gènere: drama, romanç, biogràfica

Director: Aisling Walsh

Intèrprets: Sally Hawkins, Ethan Hawke

De què va? Maud vol emancipar-se de la seva sobreprotectora família i desenvolupar una vida independent. Començarà a treballar com a empleada de la llar d’Everett, un esquerp i solitari venedor de peix. Al seu costat, anirà desenvolupant les seves capacitats creatives i es farà famosa per les seves pintures.

Valoració: El film sobre Maud Lewis, pintora canadenca, autodidacta, que aconseguí un enorme èxit amb les seves pintures i es considerada una de les artistes folk més importants del país, es centra a narrar la difícil relació sentimental de la protagonista amb Everett, dues ànimes tortuoses, plenes de ferides per un passat no resolt, mostrant la personalitat excepcional de Maud, vitalista, dolça i sensible, i la seva gran capacitat creativa, que cristal·litzarà en unes belles pintures plenes de vida. Sally Hawkins es llueix com a Maud, realitzant una transformació magistral, tan física com emocional.

Data d’estrena: 23 de juny de 2017

BCN Film Fest Su mejor historia

Su mejor historia (Their Finest)

Gènere: comèdia, romanç

Director: Lone Scherfig

Intèrprets: Gemma Arterton, Sam Claflin, Jack Huston, Bill Nighy, Jake Lacy

De què va? Catrin Cole es contractada com a guionista pel Ministeri d’Informació britànic per a donar un “toc femení” al guió de films de propaganda, amb l’objectiu d’aixecar la moral del país, assetiat pels bombardejos de l’aviació nazi durant la Segona Guerra Mundial. Catrin s’unirà a un peculiar equip de rodatge per a fer un film emotiu que arribi als cors oprimits dels anglesos.

Valoració: Pel·lícula dins d’una pel·lícula, Su mejor historia construeix amb gran encert les dues principals trames del film, la del desenvolupament del guió i el rodatge del film, que narra de manera ficcionada una anècdota de l’evacuació de Dunkerque, i la història d’amor entre Catrin i Buckley, un dels seus companys en l’elaboració del guió. El film de Scherfig, en el que tots els personatges, magníficament construïts i interpretats (recordin aquest nom: Gemma Arterton), tenen el seu espai moment a la història, parla de la potència creativa de l’amor i de la capacitat de l’art i del cinema per a lluitar contra la barbàrie d’una guerra o per aconseguir sortir endavant després d’una pèrdua.

Data de estrena: 30 de juny de 2017

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies