A la penúltima jornada del Festival Internacional de Cinema de Barcelona – Sant Jordi ens fixem en dos documentals, Todo sobre el asado y Dancer, de procedència i temàtica totalment diferent.

Todo sobre el asado BCN Film Fest

Todo sobre el asado

La tradició dels “asados”, aquesta reunió social al voltant de diferents tipus de carn i embotits, és una faceta essencial de la identitat nacional d’Argentina. Mariano Cohn i Gastón Duprat, directors i productors de cinema i televisió, han realitzat un film sobre aquest fenomen. Amb una gran experiència en el camp dels documentals i també a l’univers de les ficcions (el seu darrer treball i més ambició és El ciudadano il·lustre), constitueixen una estructura narrativa que barreja el documental amb la ficció, el llenguatge televisiu i el vídeo, apropant-se a aquesta realitat des de tots els angles possibles: la seva història, els rituals, processos i les històries personals.

El més interessant del documental és la mirada que segueixen Duprat i Cohn, desmitificadora i irònica i a la que tenen espai múltiples contradiccions de la societat argentina. Un documental sobre un petit tema que ens permet apropar-nos a un país extraordinari.

Nota: 6

Dancer BCN Film Fest

Dancer

Dancer és un documental sobre la figura del ballarí de ballet Sergei Polunin. A través d’entrevistes i d’imatges d’arxiu i vídeos, seguim la trajectòria de Polunin: la seva infància a Jerson (Ucraina), els seus primers passos en el món del ballet, els seus anys de formació i el ràpid ascens a l’estrellat, quan amb només 21 anys es convertí en el ballarí principal més jove a la història del Royal Ballet de Londres.

El més interessant de Dancer té lloc a continuació: la pèrdua de la motivació de l’artista, la seva indisciplina, dubtes, etc. Però l’estructura convencional del film ens impedeix profunditzar molt al seu costat autodestructiu i fa que es perdi l’oportunitat de conèixer de més aprop la psicologia del personatge i les seves contradiccions. No obstant, Dancer compta amb imatges i moments molt preciosistes que faran les delícies de més d’un, especialment dels aficionats al ballet.

Nota: 5,5

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies