Little Mix feat. Machine Gun Kelly – “No More Sad Songs”

Com si estiguessin al Bar Coyote, així s’ho fan les Little Mix en el seu darrer videoclip. Estrenat fa un parell de setmanes, el video del seu darrer senzill, “No More Sad Songs”, acumula ja més de 22 milions de reproduccions a YouTube. El tema és el tercer senzill extret de “Glory Days”, el seu quart àlbum des de que guanyessin el programa The X Factor l’any 2011, i el primer amb el que han aconseguit el número 1 a les llistes britàniques. Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock, i Jade Thirlwall van aprofitar bé el seu pas per Tennessee amb el Tour de “Dangerous Woman” d’Ariana Grande, amb la que estan compartint escenari. Es van posar els seus barrets de vaquer, els seus ultraminitexans i les seves botes per marcar-se un line dance sobre la barra del Wild Beaver Sallon a Nashville, i van convidar a la festa al raper texà Machine Gun Kelly. Dirigeix el video al veterà Marc Klasfeld, autor de videos per a Lukas Graham, Katy Perry, Jay Z, Bon Jovi, Britney Spears o Red Hot Chili Peppers.

Tinie Tempah feat. Tinashe – “Text From Your Ex”

El raper anglès Tinie Tempah està d’estrena. Aquesta setmana surt a la venda el seu tercer àlbum d’estudi, “Youth”. 14 noves cançons plenes de rimes i col·laboracions tan suculentes com les de MNEK, Zara Larsson, Tiggs Da Author o Tinashe, autora aquesta última de la tornada de “Text From Your Ex”, el quart dels avançaments de “Youth” en els darrers dos anys. És precisament la tornada cantada per Tinashe el que fa especial aquesta cançó de venjança sentimental, “I got a text from your ex, boy” canta l’americana. Llàstima que per al videoclip de la cançó hagin prescindit de Tinashe a favor d’un grapat de models suggeridores que de sentimentals poc. Sembla ser que els problemes d’agenda de Tinashe en tenen la culpa, però segur que en Tinie Tempah traslladarà la culpa a les polítiques de la indústria discogràfica, amb qui viu una relació frustrant: “Ha estat un gran any per a la música britànica, especialment al metro”, va sentenciar l’any passat.

Mura Masa feat. Charli XCX – “1 Night”

El productor i DJ britànic Alex Crossan de 21 anys, qui deu el seu àlies al famós forjador de katanes Muramasa Sengo, presenta el seu darrer senzill “1 Night”, avançament del que serà el seu primer LP “To Fall Out of Love To”. Sembla mentida que el passat musical del xaval hagi estat lligat al punk, hardcore, deathcore o fins i tot al Gospel. L’autor de l’èxit “Love$ick”, torna a sorprendre’ns amb un tema que conjumina contagiosament el pop, el R&B contemporani i la seva delicada electrònica. A més de comptar-hi, per a més alegria, amb la seva paisana Charli XCX, que aporta el seu segell personal. Una enhorabona per XCX que es suma a la de la publicació del seu nou i atractiu LP “Number 1 Angel”, amb temes tan destacables com “Blame It On You”, “3AM (feat.MØ)” o “Roll With Me”. El video de “1 Night”, dirigit per Yoni Lappin (habitual d’Emmuralla Massa) explora diferents tipus de “rotllos d’una nit” dins d’un mateix complex d’apartaments, alhora que (perquè sí) veiem a Charli XCX amb els seus atractivament desganades coreografies en un petit gimnàs. A ballar s’ha dit!

All Time Low – “Last Young Renegade”

La banda de Baltimore All Time Low treurà un nou disc – i ja en seran 7- el proper 2 de juny i per promocionar-lo han decidit anticipar-ne 4 singles, un cada mes fins l’arribada del llençament. Al febrer van treure el primer nou tema, la balada “Dirty Laundry”. A final de març va arribar el segon, “Last young renegade” tema que dóna nom al disc. I no només ens han encantat aquestes dues peces que de nou afegeixen un punt al so del grup, amb un ritme que es va creixent a mida que avança la cançó, sino que també ens agrada que hagin decidit vestir-les amb aquests vídeos que són petites històries, enllaçant els uns amb els altres. Després de sortir de la bugaderia enfundat en una jaqueta a l’anterior, ara el cantant Alex Gaskarth es creua en el clip de “Last young renegade” amb una jove parella que de fet està intentant arribar a la seva actuació d’aquella nit. Un càmera ens coloca entre el públic del concert mentre en altres plans veiem el periple del noi i la noia. Un vídeo ple de música, tendresa, humor i clucades d’ull pels fans. Si hem de fer cas a les pistes, el single que coneixerem a l’abril serà “Nice2KnoU” i ja l’esperem amb candeletes.

Future Islands – “Ran”

També des de Baltimore, només començar Abril, l’electro-pop dels Future Islands conduit per la veu de tons greus de Samuel T. Herring ha tornat a prendre forma en un nou disc. Amb “The far field” arriben al punt de demostrar que han fet absolutament seu el nínxol musical en el que es mouen, la veu crooner i nostálgica de Herring seduint i serpentejant entre un baix i els polsos electrònics que disparen tota mena de reflexions vitals. Pura perpetuació i modernització als temps actuals del synth-pop dels 80. En el nou àlbum, sòlida continuació de l’anterior “Singles” (2014) que obría la mítica “Seasons”, hi brillen temes com “Cave”, “Time on her side”, l’aparició de Debbie Harry a “Shadows” i sobretot el primer single, “Ran” que conecta amb el bo i millor del disc anterior. I si enregistrats resulten nostàlgics i seductors, en directe són avasalladors, així que si voleu comprovar-ho, teniu una cita el 6 de maig al Razzmatazz.

SAARA – “Superpowers”

Darrere de l’exòtic nom de SAARA s’amaga la història igual d’exòtica de Sara Maria Forsberg, una jove finlandesa de 22 anys que es va fer popular gràcies a YouTube. Cantant, compositora, actriu, comediant, multi-instrumentista i imitadora, va aconseguir el seu màxim èxit amb un video, d’amb prou feines 2 minuts, en el que imitava els accents de diferents idiomes. “What Languages Sound Like To Foreigners” acumula ja més de 18 milions de visualitzacions. De petita va viatjar molt amb els seus pares, missioners de la religió baptista, i es va convertir en una esponja de sonoritats. Fins i tot els de LucasFilm van voler comptar amb ella per crear un llenguatge estrany per a Star Wars. Però va ser el video “One Girl, 14 Genres”, en el que SAARA imitava diferents estils musicals, demostrant així el seu ampli rang vocal, el que va cridar l’atenció de la companyies discogràfiques, arribant a signar un contracte amb Capital Records amb Rodney Jerkins, àlies Rodney Jerkins (Michael Jackson, Beyoncé, Rihanna, Whitney Houston,..) actuant com a productor executiu. Així que, encara que ella estudiés per convertir-se en xef, sembla que els seus anys en el conservatori de música (en el que hi va ingressar als vuit anys) li resultaran molt més profitosos. “Superpowers” és el seu darrer senzill, un eurovisiu tema d’aquells que enganxen.

The Maine – “Bad Behavior”

Que Setmana Santa és època de recolliment i reflexió? Aquí venen els The Maine a portar la contraria amb una oda al mal comportament. “Bad behavior” fou el primer single amb el que el grup d’Arizona va presentar el seu sisè disc, “Lovely Little Lonely”. Un tema en línea amb la seva vessant més gamberra i que en realitat és un homenatge als seus fans arribats als 10 anys de carrera. I és que en general tot el disc sona a compendi i celebració de la seva música en aquesta dècada. Els temes anomenats com les tres paraules que formen el nom del disc, “Lovely”, “Little” i “Lonely” serveixen d’interludis entre els temes més destacats, com l’esmentat single, “Butterflies and deja vu”, “Taxi”, “How do you feel” o aquesta “Do you remember” on resumeixen: “Let’s fall back in love with the world and who we are and do the things we talked about but never did before”. Nostalgics i divertits, foscor i llum, profunditat i despreocupació, l’essència de The Maine feta disc.

Bleeker – “Where’s Your Money”

Per tancar aquesta playlist, permeteu-me saldar un compte pendent. El passat octubre la banda canadenca Bleeker va treure un disc que és una meravella, “Erase you”. I a sobre un debut, o almenys el primer amb la formació actual després d’un temps sota el nom de Bleeker Ridge. Per una raó o altra mai no havien tret el cap a les nostres llistes musicals, però amb la publicació del seu nou single “Where’s your money” crec que ja era hora de fer-los justicia. Només calen unes notes del primer tema, “Highway” i ja et tenen a la butxaca saltant i ballant. Però després la cosa no decau. Veu, guitarra i bateria uneixen forces i alternen protagonisme en cançons com “Free”, “Getting Out”, “Erase you”, “I’m not laughing now”, “Still got love” o “Every time you call”. Brillants en la superficie, sorprenents en el fons.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies