Your Name
9.5Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
10.0

Per diverses raons, has entrat a aquesta pàgina per a llegir sobre la pel·lícula. Potser estàs buscant alguna cosa, o a algú. Potser ens coneixem, encara que mai ens haguem vist. Alguna vegada has tingut un somni que et semblés tan real que et costés distingir de la realitat? I si després d’aquest somni, la realitat fos molt estranya: com sabries si ets despert?

Mitsuha es desperta un dia després d’haver somiat que era un noi de Tokio. Ella és una estudiant que viu amb la seva àvia i la seva germana petita a un poble del camp. La seva vida transcorre sense sorpreses ni masses emocions i anhela l’estil de vida dels habitants de la capital. Per la seva banda, Taki, un jove estudiant de Tokio, es desperta un dia després d’haver somiat que era una noia. Sí, una noia que viu a un poble del camp, amb la seva àvia i la seva germana petita. Amb el pas dels dies i les nits, descobreixen que el que els hi succeeix és real, que hi ha dies que un viu en el cos de l’altre. Comencen, llavors, a intentar comunicar-se a través de missatges en els seus respectius mòbils o amb notes de paper. Dues persones desconegudes, de mons diferents, unides per una misteriosa connexió.

Your Name, la nova pel·lícula d’animació del realitzador japonès Makoto Shinkai, és una emocionant història que ens parla de la teoria del fil vermell que uneix de forma inseparable a dues persones, malgrat l’adversitat, la diferència entre cultures o la distància; del difícil pas de l’adolescència a l’edat adulta; de la lluita per refermar la nostra identitat a una societat confusa; i de la inestabilitat del nostre món actual, en el que tot pot canviar d’un moment a l’altre. Shinkai, gran admirador de Hayao Miyazaki i responsable d’alguns dels animes més sensibles i profunds dels darrers anys, com 5 Centímetros por Segundo (2007), Viaje a Agarta (2011) y El Jardín de las Palabras (2013), és un gran retratista de l’adolescència i de les relacions personals.

Your name

A diferència d’altres films de temàtica similar, en aquesta ocasió la narració fantàstica i les paradoxes temporals estan desenvolupades amb senzillesa i al servei de la història i dels seus personatges, càlids i propers. L’extraordinàriament expressiva i detallista animació funciona en la mateixa direcció, subratllat les emocions dels protagonistes. També destaca l’omnipresent banda sonora, elaborada pel grup de rock japonès Radwimps. Shinkai, a més, explota la comicitat d’algunes situacions surrealistes, afegint a la història unes bones dosis d’humor, especialment a la seva primera part. A mesura que avança el film, no obstant, el component agredolç i melancòlic s’obre pas fins a un inoblidable clímax final.

Com a les millors obres de ficció, Your Name també conté una reflexió sobre el pas del temps. Shinkai realitza una gran síntesi de lo vell i lo nou, dels ancestrals rituals que es perpetuen en el poble de Mitsuha i de l’estressant i solitària vida a la Tokio de Taki, reflexos de les diferents línies temporals de les vides dels protagonistes. El temps com un conjunt de fils que es despleguen, s’enreden i es retorcen per acabar trobant-se. Com a La llegada (Arrival, 2016), la penúltima obra mestra de la ciència-ficció.

Segurament Your Name no sigui la pel·lícula que t’imagines; és millor. Si estàs buscant alguna cosa, o a algú, ves-hi a veure-la. És un regal de 107 minuts i te’l mereixes.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X