Robin: Año Uno
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

“El primer justicier que va acompanyar a Batman, contra tot pronòstic, va ser un noi que obraria el miracle d’aportar llum a la fosca croada del seu mentor. Va ser Dick Grayson, més conegut com Robin, i aquesta és la història que explica com va arribar a guanyar-se aquest títol… enfront d’enemics tan perillosos com el Sombrerero Loco, Mr. Frío i Dos Caras. No serà un camí fàcil, i menys si entre els obstacles està… el propi Batman!”

Robin és un d’aquells personatges que, tot i haver rebut tot tipus de crítiques i mofes, segueix sent un dels més estimats pels lectors de DC Comics. És gairebé tan famós com el seu mentor, i cada un dels qui han agafat el rol han patit una evolució i una dedicació gràfica pròpia dels més grans herois de la firma. Però és potser Dick Grayson, el primer de tots ells, presentat en societat al número 38 de Detective  Comics l’any 1940, qui ha rebut més admiració i estima per part del públic.

I així ens trobem amb aquesta revisió del seu origen que l’any 2001 van escriure els veterans Chuck Dixon i Scott Beatty, i van dibuixar els nacionals Javier Pulido i Marcos Martín. Amb un guió i unes il·lustracions que només aquests mestres del còmic podien portar a cap, l’atmosfera que transmet aquesta novel·la atrapa des del principi i proposa un estil i un to únics per al personatge, diferenciant la seva història de qualsevol altra. I és que el seu origen, tot i ser reinventat en altres històries diverses futures vegades, és una narració especialment creada a partir d’un secundari amb ambicions de protagonista, quelcom que només se li podria permetre a algú com Robin.

"Robin: Año Uno" ECC

En aquesta història d’iniciació, el lleial majordom de la família Wayne, Alfred Pennyworth, ens explica els primers dies de Dick Grayson com a fill adoptat de Bruce Wayne i com a justicier emmascarat acompanyant de Batman. Primer havent-se d’enfrontar al Sombrero Loco, qui el farà entrar en acció degut a les seves activitats criminals relacionades amb noies del seu institut; després sent víctima d’un important dilema orquestrat per Dos Caras, que li costarà més d’una disputa amb Batman; i, fins i tot, traient força d’on no sabia que en tenia per poder enfrontar-se a Mr. Frío.

Tot i que ja són moltes les vegades que es diu això, Robin: Año Uno és una peça indispensable per als fans de Batman. Però és que, en aquest cas, el mateix títol t’ho fa saber. Ple d’acció però amb el toc detectivesc propi del protagonista, aquest còmic convencerà als escèptics i servirà d’argument als defensors.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 208
Preu: 20,50 €
Guió: Chuck Dixon, Scott Beatty
Dibuix: Javier Pulido, Marcos Martín
Format: Cartoné, color
ISBN: 978-84-16945-34-4
Edició Original: Robin: Year One núms. 1-4 USA, Batgirl/Robin Year One USA (extras)

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies