Aquesta temporada televisiva que està a punt d’acabar, la NBC s’ha marcat un dels principals tantos amb la sèrie que ha estat la major sorpresa. “This is Us” no només ha aconseguit el què poques sèries assoleixen: anar pujant l’audiència setmana a setmana fins a culminar amb 17 milions de persones al capítol final, sino que també ha aconseguit les lloances de la crítica i colar-se als Globus d’Or amb 3 nominacions. El secret del seu èxit ha estat redefinir els típics drames amb una interessant estructura narrativa i una galeria de personatges que es fiquen al cor de l’espectador.

De què va?

Segons la Wikipedia, cada persona del planeta comparteix el dia de l’aniversari amb uns 18 milions d’altres persones. Això és el que tenen en comú alguns dels protagonistes de la sèrie. En Jack (Milo Ventimiglia), un treballador de la construcció casat amb la Rebecca (Mandy Moore) a qui la vida està a punt de cambiar-li radicalment ja que la seva dona està embarassada de trigèmins. La Kate (Chrissy Metz) una dona obesa amb un caràcter fort però un munt d’inseguretats disposada a perdre d’una vegada el pes que li sobra. El seu germà Kevin (Justin Hartley), l’atractiu protagonista d’una comèdia de televisió que ansia poder demostrar que té més talent que el que li deixen demostrar uns guions absurds. En Randall (Sterling K. Brown), un exitós asesor d’inversions que acaba de localitzar el pare biològic (Ron Cephas Jones) que el va abandonar en un parc de bombers al néixer, un retrobament que trastocarà també la vida de la seva dona (Susan Kelechi Watson) i les seves dues filles.

En cada capítol anirem coneixent detalls de la història de cadascun d’ells, a través de diferents moments de les seves vides.

This is us

All you need is love

Potser al llegir la sinopsi i plantejament de “This is us” estareu pensant que tot plegat sona a nyonyeria i us asseguro que fujo dels productes almibarats com el que més. Però en el cas d’aquesta sèrie ara mateix aniria al set de rodatge i donaria una abraçada a cadascun dels personatges.

Potser també és que de tant en quant entre tantes sèries d’assassinats, zombies, traicions i cinisme, tots necessitem alguna cosa més propera i essencialment humana amb la que connectar. I aquesta és segurament la gran virtud de “This is us”, que no parla de res sobrenatural ni misteriós sino de les coses que passen a la vida. Ho fa amb una estructura a diversos moments i passejant-se per situacions molt diverses que fa molt difícil que no hi trobi cadascú elements amb els que sentir-se identificat. I no, no estalvia algun moment trist però sobretot n’entrega molts que desperten un somriure i sobretot molta, molta tendresa.

This is us

Qui hi ha al darrera?

El creador de “This is Us” és Dan Fogelman, guionista dels films d’animació “Enredados”, “Bolt” i “Cars” i d’un dels guilty pleasures cinèfils per exce.lencia dels últims temps, la pel.lícula “Crazy, Stupid Love” que va reunir per primer cop Ryan Gosling i Emma Stone. En televisió ja ha estat també el responsable de “Como una familia” (2003-4), “Vaya vecinos” (2012-14), “Pitch” i la divertida comèdia musical “Galavant” (2015-16).

Glenn Ficarra o John Requa, que ja havien treballat abans amb Fogelman, són alguns dels productors que han apostat per la sèrie i que a més s’han fet càrrec de la direcció de diversos capítols. Ken Olin o l’actriu Helen Hunt també es van posar darrera la càmera per algún episodi.

Entre el repartiment hi trobareu cares conegudes, sobretot les de Milo Ventimiglia (“Heroes“, “Las chicas Gilmore“), l’actriu i cantant Mandy Moore i Justin Hartley (“Smallville“, “Revenge“). Però molts també n’hi descobrireu d’altres que potser no us sonen tant, com Chrissy Metz (“American Horror Story“), Ron Cephas Jones (“Mr. Robot“, “Luke Cage“), Chris Sullivan (“The Knick“), Sterling K. Brown (“American Crime Story“) o Susan Kelechi Watson (“Louie“).

Us la recomanem?

Sí. “This is us” ha estat una de les grans sorpreses de la temporada. El primer capítol és una meravella i quan l’acabes ja estàs tan enganxat als personatges que no els deixes estar fins al final. És una sèrie que té la gran habilitat d’arribar-te, interessar-te i emocionar-te amb coses ben sencilles. Els seus clifhangers no són grandiloqüents, de vegades petites sorpreses i girs vitals del més corrent, però entre ells i l’estructura narrativa, que juga a dosificar la informació, amb què es plantegen els capítols aconsegueixen atrapar-te.

Des de la desaparició de sèries com “Brothers & Sisters” o “Parenthood“, anavem una mica orfes de sèries d’aquest estil i l’arribada de “This is us“, amb els seus personatges, fotografia, música i uns grans guions han anat a omplir de llum un forat que se’ns havia quedat entre tanta sèrie de trama molt més fosca.

This is us” ja ha estat renovada per dues temporades més, de 18 capítols cadascuna, i nosaltres ja estem ansiosos de saber més dels seus personatges.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies