Lorde – “Green Light”

Què li agrada el drama a aquesta noia! La jove que es va menjar el món amb el seu debut “Royals”, torna per afermar la seva posició. El seu segon àlbum ja té títol, portada, data de publicació i tracklist. Es dirà “Melodrama” i comptarà com a imatge de portada amb una obra del jove pintor americà Sam Mckinniss. El proper 16 de juny podrem escoltar els 11 temes que compondran el seu melodrama, però de moment ja s’han estrenat dos avançaments. Primer va deixar anar “Green Light”, que no ha rebut l’èxit comercial que s’esperava d’ella, mentre la crítica s’ha mostrat dividida. Però amb la seva balada “Liability” s’està ficant a molts a la butxaca, sobretot després de la seva apassionada actuació en el Saturday Night Live. A nosaltres ens agraden ambdues, així que us deixem amb l’única que de moment té videoclip. Sota la direcció de Grant Singer, veiem a Lorde desmelenar-se sobre un cotxe, en un bany, en una discoteca o en un passeig nocturn pels carrers de Los Angeles.

Rag’n’Bone Man – “Skin”

Després de liderar la majot part de llistes d’èxits a mitja Europa amb el seu senzill “Human”, el guanyador dels premis “Elecció dels crítics” i “Artista revelació britànic” en els darrers BRIT Awards, presenta el segon senzill extret del seu àlbum debut “Human”, titulat “Skin”. Rory Graham, àlies Rag’n’Bone Man, és tot un nou astre del nu soul, i resulta tan comercial com a talentós. Amb la seva veu com a arma principal, el cantant de 32 anys, no para de vendre discos. Amb “Skin” segur que aconseguirà fer créixer les seves xifres de vendes. El tema està inspirat en la série “Joc de Trons”, en la relació entra Jon Nieve i Ygritte, un amor complicat per pertànyer ells a mons tan diferents. “Skin” ve acompanyat d’un bell videoclip de paisatges emocionants, amb una intro a capella que posa els pèls de punta.

Cold War Kids feat. Bishop Briggs – “So Tied Up”

La ciutat de Los Angeles està rebent molt amor i odes de tota clase des de fa temps i el grup de Long Beach Cold War Kids no anava a ser menys. El seu sisè disc portarà per títol “L.A. Divine” i es publicarà per fi d’aquí a una setmana, mantenint el seu estil de rock còmode amb molta presència de veu i piano. Però des del febrer ja ha anat generant-nos interès airejant primer “Love is mystical” i després “Can we hang on?”, temes centrats i amb videoclips ambientats a la ciutat de les estrelles. La darrera en córrer per les ones ha estat aquesta “So Tied Up” en que Nathan Willett es fa acompanyar a les veus de la cantant electro-soul Bishop Briggs. Dues hores en un forat en les respectives gires és tot el que els va caldre, pim pam, temaso.

Blondie – “Long Time”

Amb més de 40 anys de carrera i més de 50 milions de discos venuts, als nordamericans Blondie poc els queda ja per demostrar al món de la música. En tot cas reconfirmar que segueixen dominant la radioformula i que a les seves quintes encara són capaços de reconectar amb el so disco que els va fer famosos aleshores amb petites adaptacions als nous temps. Aquest 2017 encara tenen ganes de treure nou disc, el 11è, “Polinator” pel que han comptat amb col.laboracions de Sia, Joan Jett, Nick Valensi de The Strokes o Laurie Anderson. “Fun”, “My Monster” i “Long Time” en són les cartes de presentació, aquesta darrera co-escrita amb Dev Hynes de Blood Orange. Sintetitzadors, baix, l’atemporal veu de Debbie Harry i tots a ballar.

Portugal. The Man – “Feel It Still”

Cinc anys després d’aquell “Evil Friends” sembla que podem obrir bé els braços per rebre el nou disc de la banda de rock nord-americana Portugal. The Man, el seu vuitè àlbum d’estudi des de que debutessin l’any 2005. Tot apunta a que el tindrem a les mans el mes de juny i que portarà per títol “Woodstock”. Sembla ser que el títol se li va ocórrer a John Gourley, líder de la banda, en veure un tiquet original del festival Woodstock de 1969, al que hi va assistir el pare del cantant. Fet que li va fer pensar que des de llavors, gairebé 50 anys després, la música segueix tenint la mateixa missió. En una reunió de matinada de la banda, tractant de dir alguna cosa d’importància, va néixer “Feel It Still”, l’addictiu senzill de presentació. “Intentem escriure música que ajudi a les persones a sentir que no estan soles, fins i tot si estan enfadades o se senten perdudes. Aquest video és la nostra manera de dir que estem tots junts en això”, comenta Gourley a propòsit del video interactiu de “Feel It Still”, una guia en 30 passos pel canvi polític i social.

Sundara Karma – “She Said”

Quan un li dóna al play a la primera cançó del disc “Youth is only ever fun in restrospect”, “A youth understanding”, les seves segures i polides notes d’indie rock amb reminiscències de dècades passades poden donar la sensació de que els britànics Sundara Karma porten molts anys en això de la música. I no, aquest és el primer disc com a banda de Oscar Pollock, Dom Cordell, Ally Baty i Haydn Evans. Una agradable sorpresa doncs aquestes primeres 12 cançons amb què es presenten en societat i que inclouen mostres tant interessants com “Loveblood”, la balada “Happy Family”, la vibrant “Flame” o “She Said”. Els han dit que sonen a The Cure, a Arcade Fire, Kings of Leon, fins i tot a U2. Nosaltres esperem que segueixin sonant a Sundara Karma i ens els apuntem com un nom propi a seguir.

New Politics – “One of Us”

Els danesos New Politics tornen aquest any amb el que serà el seu quart disc i de moment han publicat el primer single, “One of Us”, cançó que la crítica ha batejat con “la primera cançó d’aquest 2017 que agradarà a tothom”. No sabem si realment hi ha tanta unanimitat, però sí que el single és un dels temes més bonrotllers del que portem d’any i que les cançons dels New Politics fan tanta primavera com els anuncis de certa marca de cervesa. Un estil i capacitat d’enganxar que la banda coneix molt bé, i allà estan exitasos com “Harlem” o “Tonight you’re perfect” per recordar-nos-ho. Tot va començar amb un riff de piano de Søren Hansen, al que si va sumar la bateria de Louis Vecchio i finalment la veu de David Boyd cantant a la vida i l’amistat, i ja tenim una d’aquelles melodies que conviden a donar la benvinguda al bon temps amb alegria.

Karen Elson – “Call Your Name”

Per acabar la llista d’avui, ens acostem a la bellesa de la model i cantautora Karen Elson, que està a punt de publicar el seu segon àlbum, “Double Roses”, previst pel 7 d’Abril. Aquesta vegada, com era d’esperar, no ha comptat amb la producció del pare dels seus fills, Jack White, qui té una ordre d’allunyament després de les denúncies d’assetjament per part de Karen. Els menesters de producció aquesta vegada han recaigut en Jonathan Wilson, però són molts els nom que han col·laborat en el nou disc, com  Father John MistyPat Sansone de WilcoNate Wolcott de Bright Eyes, o Laura Marling i Benmont Tench, aquests últims responsables dels cors i teclat de “Distant Shore”, el primer avançament del disc, tan bell i metafòric com el segon, “Call Your Name”, un tema produït per Jonathan Wilson al costat de Patrick Carney de The Black Keys “Originalment, quan vaig escriure “Call Your Name” volia que fos un duet, però em vaig adonar que la cançó tractava sobre dos costats de mi mateixa, el fosc i el lluminós lluitant entre si”, va comentar Karen sobre el seu procés de redescobriment d’identitat.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies