"La senyora Stendhal" de Rafel Nadal
6Valoració
Puntuació dels lectors: (4 Vots)
7.1

«A mitjanit havia nevat i va fer tot el camí de fosc, enterrant els peus a la neu verge. Quan va començar a ensabonar la roba, tot just clarejava. Va plorar amb totes les seves forces mentre picava el vestit de flors blaves i grogues i seguia plorant quan va enfonsar-lo a la sèquia, amb l’esperança que el corrent se li endugués els malsons».

Rafel Nadal torna a les llibreries amb “La senyora Stendhal”, una novel·la ambientada a la Catalunya de postguerra que mescla realitat i ficció per crear una història emotiva amb un final ple de sorpreses.

Quan l’últim dia de la guerra una bala sega la vida de la Rossa en un tiroteig a la plaça de Sant Pere de Girona, el destí d’en Lluc queda lligat per sempre al de la senyora Stendhal, que el criarà com si fos fill seu. La força de la mare adoptiva, la rebel·lia del jove Dani i la saviesa de l’avi Dídac acompanyaran la mirada innocent del nen per un paisatge carregat d’emocions i de promeses. Fins que toparà amb l’ànsia de revenja dels vencedors decidits a passar comptes.

Rafel Nadal ens presenta una novel·la molt ben documentada, recollint testimonis que fan de la història un ens proper i versemblant, però no es queda només en això. La seva principal intenció és emocionar amb uns personatges ben definits que ens mostren unes vides plenes de problemes, de secrets i de mentides.

La història és una de les moltes històries de supervivència i venjança que podríem trobar a l’època. Poc importa que sigui de ficció, se sent real i està plena de detalls emotius que ens permeten connectar amb els personatges. Si bé el protagonista és el Lluc en diferents moments de la seva vida però principalment als 8 anys, darrera trobem contínuament la senyora Stendhal, motor de la vida del nen però també de molts altres personatges, una dona que demostra una força sobrehumana i una capacitat extraordinària per superar les adversitats. Ells dos són el cor de “La senyora Stendhal”, allò que ens permet conèixer la història i tots els personatges que els envolten.

Si algun problema té la novel·la és que tant la història com la trama en particular ens sonen ja a llegides, a poc originals. A banda d’això, alguns dels esdeveniments estan menys desenvolupats del que trobaria necessari per entendre bé el que està passant. Una extensió més generosa permetria al llibre d’explicar-ho tot millor i que resulti més satisfactori.

Tot i així, “La senyora Stendhal” és un llibre ben escrit, amb l’estil habitual de Rafel Nadal, senzill però emotiu, que ens proporciona una mirada a un període fosc de la nostra història i fa un homenatge a totes les dones que van lluitar per sobreviure durant aquells temps.Editorial: Columna
Web editorial
ISBN: 978-84-664-2201-7
Pàgines: 304
Preu: 18,50 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies