Working for Canis
6.3Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Creieu que teniu els pitjors caps del món? Preguntin-li a Jöse Sénder, que es quedarà descansat explicant-vos la seva experiència amb “el Yoni” i “la Yeni”, els seus caps durant un any en l’agència de publicitat més Choni de tot el Barcelonès. Un ardu i traumàtic periple laboral del que ara es rescabala amb “Working for Canis”, una inusual novel·la gràfica on desgrana amb detall i gràcia la seva rocambolesca aventura.

Jove i sobradamente preparat, Jöse Sénder (Terrasa, 1983) és un novençà en el món del còmic, mitjà que l’ha apassionat des de sempre, tant com el cinema o les arts gràfiques. De fet va estudiar la carrera de cinema i audiovisual en l’ESCAC (UB), i posteriorment es va ficar a estudiar disseny gràfic en la IAV. Però la vida real no respecta a ningú, i no hi ha ésser humà suficientment preparat com per veure-se-les amb uns caps com amb els que es va topar Sénder, àlies The Redness, al capdavant de l’agència de publicitat 4ngulo. El que a priori semblava que anava a ser el treball dels seus somnis aviat es va revelar com un autèntic malson, en descobrir que els dos directors de l’agència eren en realitat, segons les pròpies paraules de The Redness, “un parell de genuïns CANIS QUEPASANÉNG, sense graduat escolar, amb un quocient intel·lectual de temperatura ambient, i com a major meta en la vida la de gastar-se tots els dinerets en el Pachá Eivissa.”

Van ser mesos d’explotació malaltissa, humiliació i maltractament psicològic inaudits. En una empresa on el “mal-rotllo” era el pa diari, i la seva única companyia una sèrie de becaris que amb prou feines duraven uns dies en aquestes condicions.

"Working for Canis" de Jöse Sédner. Ed.Letrablanka

Però el Karma sempre posa les coses en el seu lloc, i Jöse Sénder, que acostumava a descarregar aquests mals rotllos explicant les seves experiències a través d’una sèrie de tires còmiques en un blog titulat “Las mágicas aventuras de Sénder”, va veure com les seves penes semblaven divertir als altres, fins al punt que una de les editorials més compromeses i valentes del món del còmic, Editorial Letrablanka, li va proposar publicar la seva història.

“Working for Canis” recull en format pseudo-biogràfic, les anècdotes més sorprenent i extravagant d’aquella relació laboral, en les que en resumides comptes es posa de relleu l’estupidesa supina dels seus “canijefes”, i al mateix temps en dubte la seva pròpia: com és possible que algú pugui aguantar tant de temps sota aquestes condicions? Heus aquí el trist teló de fons de la precarietat laboral, tan trist que acaba entelant el conjunt d’una obra que despunta sobretot en aquells moments en què Sénder va més enllà de l’anècdota, i posa una mica més de si mateix a la vista. La recreació dels pòsters cinematogràfics o les seves al·lusions a “Joc de Trons” o “Buffy Cazavampiros”, es converteixen al costat de la seva forma ortogràfica de mostrar el “idioma Cani” o la seva decisió de deixar sense rostre a molts dels personatges, en els punts forts del còmic.Editorial: LetraBlanka
Web editorial
Pàgines: 96
Preu: 12 €
Guió: Jöse Sénder
Dibuix: Jöse Sénder
Format: Rústica, color
ISBN: 978-84-946051-1-6


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X