Cuarentón
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Cinc anys després de la seva primera publicació, Ediciones La Cúpula premia els seus lectors i impulsa la reedició de Cuarentón, un escrutini a la immaduresa i l’obra culminant en la trajectòria del canadenc Joe Ollmann.

Rostre amb taques senils i arrugues, espatlles enfonsades i pits, papada de gall, ventre sempre inflat; amb vergonyoses flatulències internes. Aquest és el John segons la seva pròpia descripció, tan honesta com dolorosa. Gràfica, si ho jutgem a partir del perfil anatòmic a tota pàgina que ens ofereix el Joe Ollmann, l’home rere la cortina i el seu alter-ego confés.

Com un tendre crit al buit, Cuarentón examina l’angoixa d’un home de mitjana edat i amb tot per fer, un pobre diable destinat a un purgatori vital sense data de sortida. El John s’ha tornat a casar, en aquesta ocasió amb una dona molt més jove que ell, una dona pletòrica, plena d’energia, i amb ella ha nascut el petit Sam, còmplice, amb els tres gats del matrimoni, de la producció incessant d’excrements de la llar familiar. A això dedica el John el seu dia -la seva vida: a recollir fems.

"Cuarentón" de Joe Ollmann. Ediciones La Cúpula.

El John, no desvetllem res, no passa pel seu millor moment. Ofuscació, desconcert i estrés generalitzats (el John, a més, treballa com un corcó). Enmig d’aquest paisatge endolat, emergeix del no res el bell rostre de la jove Sherri Smalls, intèrpret infantil que protagonitza els DVD’s musicals del petit Sam. A l’instant, el John s’encapritxa de la Sherri (la frustració ens orienta cruelment cap a la immaduresa) i això dóna pas a l’obsessió adolescent i a l’enviament imprudentíssim d’un email que propiciarà un encontre inesperat. Fatal correlació de fets per un home en crisis, si bé l’abisme, fatal preludi del descens als inferns, és, alhora, anunci d’ulterior ascensió.

Els amants de la literatura confessional veuran en el tragicòmic John la versió actualitzada del càustic Reginal Perrin, el protagonista d’aquella sèrie britànica que, quan la seva dona li desitjava un bon dia a la feina, responia sempre el mateix: I won’t. Millor que el John i que el Reginal s’ho devia passar el Joe Ollmann tot escrivint la seva obra de maduresa, que reapareix ara amb la vigència intacta i una pulcra edició de gairebé 200 pàgines carregades de dignitat.Editorial: La Cúpula
Web editorial
Pàgines: 196
Preu: 17,50 €
Guió: Joe Ollmann
Dibuix: Joe Ollmann
Format: Rústica, blanc i negre
ISBN: 9788416400430


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies