Marvel i el creador de “Fargo” es troben darrera d’una sèrie sobre mutants esquizofrènica i diferent, “Legion”. David Haller és el seu protagonista, internat en un centre de salut mental, potser no està tan boig com sembla. Potser estem al davant del mutant més poderós del món.

Legion

De què va?

Diagnosticat amb esquizofrènia paranoide, Haller (Dan Stevens) viu des de fa temps internat al centre de salut mental Clockworks on passa llargues estones en companyia de la seva amiga Lenny (Aubrey Plaza). La seva rutina canvia el dia que arriba a l’hospital Syd Barret (Rachel Keller), una misteriosa jove que evita el contacte humà i de qui el protagonista s’enamora. Amb l’única condició de no tocar-se, Haller i Barret inicien una relació. El dia que es toquin però, tot saltarà pels aires i David començarà a pensar que, potser, les veus i visions que el martiritzen des de fa anys són un símptoma d’alguna cosa diferent que la bogeria. Serà David Haller un mutant? Els poders que es deriven d’aquesta nova condició l’acabaran enfrontant amb el govern, els “malvats” de la història encarnats per David Selby (el Richard Channing de “Falcon Crest” per als frikis d’una certa edat) i Mackenzie Gray que, com és habitual volen controlar aquests humans diferents. La doctora Melanie Bird (Jean Smart) l’acollirà i intentarà posar ordre en el caos mental del protagonista.

El personatge de David Haller va ser creat per l’escriptor Chris Claremont i el dibuixant Bill Sienkiewicz. La seva primera aparició no va arribar fins al número 25 de “New Mutants”, el 1985. Apareixia com una simple anotació que es desenvoluparia en el següent número. I fins aquí penso explicar…

Legion

Què hi trobareu? I sobretot, què no?

Voleu un superheroi amb malles i trajo cenyit lluitant contra uns malvats superpoderosos? Sí? Doncs oblideu-vos de “Legion”. Sí, hi ha mutants i sembla que estem al davant d’un dels més poderosos de la història però la sèrie, al menys en els primers capítols, no va d’aquest pal. Per tant poca acció trobareu en una sèrie que està lligada a l’Univers Marvel, al món dels X-men, però que ens porta un protagonista complicat i força diferent.

“Legion” no és una sèrie fàcil. La seva narrativa segueix el mecanisme mental del seu protagonista i el cap del David Haller és un complet i absolut caos. No se sap mai si el que ens mostren són records de veritat, si s’ha produït un salt en el temps endavant o enrere o si són simplement les visions d’un noi amb antecedents de yonki i diagnosticat d’esquizofrènia conseqüència de no haver assimilat els seus poders. La sèrie tracta precisament d’això de la part més humana dels mutants, de com accepten i assimilen la pròpia diferència. I en el cas de Haller això tot just acaba de començar…

Per tant estem al davant d’una sèrie que té tocs de “La taronja mecànica” espurnejada per Pink Floyd i Wes Anderson, amb un disseny de l’espai que ens porta als anys 70, que crida l’atenció amb colors intensos: grocs, taronges, vermells i que no té cap mena de vergonya de plantar-te un ball al més pur estil Bollywood enmig del capítol. Per tant és una de les sèries més atrevides que es poden trobar en l’actualitat.

Legion

 Qui hi ha darrera?

Aquest cop d’ull diferent de l’univers dels mutants, allunyat dels populars “X-men” el signa Noah Hawley, responsable de l’adaptació televisiva de “Fargo”, una de les grans sèrie actuals amb dues immenses temporades i que no trigarà en estrenar la tercera i el mateix Stan Lee.

També hem de parlar del seu protagonista principal. A l’atractiu i desquiciat d’ulls blaus David Haller li dóna vida Dan Stevens als que els fans de les sèries d’època recordaran com el pacient Matthew Crawley de “Downton Abbey” i al que podrem veure fent de Bèstia al costat d’Emma Watson. Un paper molt diferent als “cavallers” al que acostumem a veure’l protagonitzar i dels que aconsegueix que ens n’oblidem amb la seva interpretació de l’inestable Haller.

Legion

 Us la recomanem?

Sí, però requereix de paciència, això ho heu de tenir clar.  Amb tot trobo que és un enfoc del tema dels mutants original i diferent.  L’altra punt a favor és el misteri que envolta al seu personatge central…Qui és David Haller? (els fans dels còmics evidentment ja ho sabeu) Quin és el seu passat? Qui arribarà a ser quan conegui i controli els seus poders? Personalment penso que és una creació prou interessant com seguir-li la pista, com a mínim, uns quants capítols més. Podeu estimar-la o odiar-la molt fort, però com a mínim doneu-li una oportunitat.

Al·lèrgics als còmics, mutants i superherois, absteniu-vos, directament. Fugiu, ben lluny.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies