Inspector Kurokôchi
7.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

De la mà de ECC ens arriba aquesta nova sèrie protagonitzada pel famós inspector Kurokôchi, mà dreta dels corruptes (corrupte per si mateix) però amb el seu propi i peculiar sentit venjatiu de la justícia, que sovint el porta a enriquir-se amb les desgràcies alienes. El més injuriat dels policies de tota la brigada d’homicidis haurà d’airejar els seus draps bruts amb l’arribada d’un nou i novençà company de brigada que posarà a prova les seves influències.

“Inspector Kurokôchi” s’emmarca dins de la millor línia del còmic seinen japonès, dedicat a un públic adult amb preferències pel thriller negre, i exigent tant en els plantejaments argumentals com en la cuidada presentació en imatges de la història.

La història comença amb un assassinat dins d’una fosca trama política. Des del primer moment el dibuix, molt net i detallista, ens mostra una escena del crim que enllaça amb el nostre inspector, el seu nou ajudant i un treball de rutina investigadora. A poc a poc es descobreixen les vergonyes corruptes del protagonista de la història i la repulsa de la resta de companys, inclosa la del seu nou ajudant, alhora que es van introduint els personatges corruptes que serviran d’excusa per a l’enriquiment i venjança de Kurokôchi.

“Inspector Kurokôchi” ECC

El dibuixant Kôji Kôno pren aquesta història portant-la a una estètica cinematogràfica, plena d’escenes de crims i descripcions violentes, utilitzant primers plànols de les cares dels personatges per donar una accentuada intensitat dramàtica als diàlegs i discussions, i posar l’accent en les oposicions de tot aquell que s’enfronta al protagonista.

Perquè Kurokôchi no deixa indiferent a ningú: Els seus companys el temen i menyspreen, els seus companys de corrupteles l’utilitzen i temen, la premsa que segueix les seves caceres el respecta, el tem i el segueix per garantir-se una quota de mercat de notícies escabroses que va pujant en un crescendo de sexe, violència, corrupció i venjança. I enriquiment, clar. Kurokôchi té clar que la seva fi no és la justícia, sinó la venjança i el seu propi enriquiment. Robin Hood robant als rics per donar-li-ho a si mateix.

“Inspector Kurokôchi” ECC

El final de la història és una apologia del triomf del policia corrupte sobre un sistema àdhuc més corrupte, que corroeix des de dins la podridura que s’ha anat protegint i corrompent a tot aquell que se li acosta, fins i tot contra els seus propis superiors que intenten treure-se’l de damunt com poden.

Richard Woo fa que el seu guió sigui una petita obra d’art que pretén homenatjar al cinema negre clàssic. Un espera veure a Sam tocant una altra vegada la cançó i aconseguint, al final de la història, que aquest primer volum de les aventures del pocavergonya inspector sigui el principi d’una bella amistat.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 208
Preu: 9,95 €
Guió: Takashi Nagasaki (Richard Woo)
Dibuix: Kôji Kôno
Format: Rústica, blac i negre
ISBN: 978-84-16901-71-5
Edició Original: Kurokochi vol. 1 JP


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies