Logan
9.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Any 2029. Fa dues dècades que no neixen nous mutants i els pocs que queden estan sent perseguits. Logan ha aconseguit passar desapercebut durant molt de temps com a conductor de limusines a la frontera amb Mèxic. Però la seva vida com a Lobezno es torna a engegar quan una dona li demana ajuda per salvar a una nova mutant, Laura.

Abans de començar amb aquesta crítica és imprescindible fer la següent afirmació: aquesta és la millor pel·lícula de superherois que s’hagi fet mai. Des del primer minut fins a l’últim fotograma, Logan ha aconseguit convertir-se en una fita del cinema, i un punt i a part en el gènere d’acció heroica.

El veterà James Mangold, qui ja va dirigir l’anterior pel·lícula del personatge Lobezno Inmortal, aconsegueix superar-se com a director i co-guionista per crear una pel·lícula intel·ligent i única. I és que Logan no és tant una pel·lícula de superherois sinó un thriller de ciència-ficció que té com a protagonista a un antic superheroi.

Aquí la definició de personatges està feta amb un detall i un mestratge que fan connectar al públic amb ells des del primer moment. I per acabar de perfeccionar-ho, les actuacions són magnífiques. Hugh Jackman ens ofereix la que serà la seva última encarnació del ja llegendari personatge de manera extraordinària, amb una interpretació que es pot qualificar d’una de les seves millors. La seva manera de ficar-se en el paper d’una forma que oscil·la entre la malenconia, el cansament i la redempció fan d’aquest Lobezno un que realment mereix ser anomenat pel nom.

Logan

Patrick Stewart l’acompanya en aquest viatge per millorar l’immillorable amb la seva actuació. Però, això sí, si hi ha algú que mereix ser venerada a nivell d’interpretació és la recentment estrenada Dafne Keen. Des de la seva primera mirada enlluerna al públic, que ja pot vaticinar una actuació infantil memorable. Quelcom que es confirma amb la seva primera escena d’acció i es reitera durant la resta de metratge. Així, no solament es crea una nova icona feminista interseccional dins del subgènere cinematogràfic, sinó que es fa amb una gran elecció de càsting.

No hi ha res dolent que es pugui dir d’aquesta seqüela i spin-off de la saga X-Men. Per descomptat, es posiciona com el millor lliurament, amb un guió ple de ritme i profunditat, una direcció impecable i unes actuacions que seran segur recordades i, possiblement, guardonades. I tot això sense perdre de vista en cap moment al personatge en qüestió, ni ser-li infidel al material original, solament creant una versió millorada a nivell audiovisual.

Realment, si no s’han convençut ja d’anar a veure-la, no sé què més puc dir-los. L’experiència cinematogràfica que representa Logan no la veurem en anys, i menys al cinema de superherois. Mereix qualsevol bona crítica que pugui rebre, un film com pocs s’han vist i que podria arribar a ser un referent.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies