Jane Eyre
7.5Valoració

“Jane Eyre és una finestra a través de la qual Charlotte Brontë ens ensenya la seva visió del món. La Jane opina sobre la diferència arbitrària entre classes i fa especial menció al paper de la dona al món. Ella no deixa mai que ningú oblidi, pel fet de ser pobre o de ser dona, que no és un ser inferior. Però per sobre de tot, Jane Eyre és una obra romàntica on la lluita per la llibertat és l’impuls que guia la protagonista en un món on les dones no la podien assolir. També hi ha, és clar, una gran història d’amor que només es podrà viure quan els dos protagonistes estiguin d’igual a igual, quan l’amor no sigui una presó, sinó un acte de llibertat.”

Aquest any se celebra el bicentenari del naixement de la clàssica autora anglesa Charotte Brönte, i és per això que, per celebrar-ho, el Teatre Lliure de Gràcia posa a escena una nova versió de la seva novel•la més coneguda Jane Eyre. Carme Portaceli dirigeix aquest muntatge amb el seu estil únic i encisador.

Veure la història d’amor entre Eyre i Rochester de la mà de dos grans intèrprets com són Ariadna Gil i Abel Folk no té preu. La decisió de Gil com a protagonista és una de les millors pel que fa a repartiment, amb una meravellosa interpretació del personatge i una densitat dramática excepcional. Amb ella, el ja nomenat Folk ofereix també una revisió del seu personatge d’una manera íntima i que connecta totalment amb un públic desitjós de bon teatre.

La posada en escena juga un paper molt important i s’aconsegueix crear un estat totalment pentadimensional que uneix el temps fictici de la història amb l’actualitat de l’escenari. El joc musical de piano i violoncel funciona a la perfecció, encaixant exactament amb cada moment que té lloc just davant seu. Així també, les projeccions que tenen lloc a les parets donen un toc contemporani i únic a la vista, així com el viatge físic dels miralls laterals.

El Teatre Lliure de Gràcia ha apostat, doncs, per una adaptació escènica única i molt ben reeixida que, tot i la dificultat del text per connectar enterament amb el públic, permet que aquest entri en la història i s’hi vulgui passejar acompanyat de tots els elements escènics.Teatre: Teatre Lliure
Web teatre
Autor del text: Charlotte Brontë
Direcció: Carme Portaceli
Intèrprets: Jordi Collet, Gabriela Flores, Abel Folk, Ariadna Gil, Pepa López, Joan Negrié i Magda Puig


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies