Wasted
6Valoració

“L’Edu, la Carlota i en Dani han quedat a l’arbre d’en Toni. Avui fa deu anys que va morir. Deu anys sense el seu millor amic. Deu anys sense la quarta peça del trencaclosques que els unia. I entre birres, tabac i porros sorgeixen els records: com era en Toni? Què volia ser? Què volia fer? Ja gairebé ni se’n recorden. El temps esborra moltes coses.”

La dramaturga, poetessa i acadèmica Kate Tempest ha estat, fins ara, un misteri per al circuit teatral barceloní. És per això que la companyia lleidatana Íntims produccions ha decidit portar a escena la seva primera obra Wasted. Dirigida per Iván Morales i protagonitzada per Oriol Esquerda, Sandra Pujol i Xavier Teixidó, se’ns promet que no es deixarà indiferent a ningú, un objectiu que compleixen.

El teatre contemporani, un tipus d’escena que busca trencar les barreres més teòriques i clàssiques, és un teatre amb el qual, com a mínim a una part del públic habitual, costa connectar. S’ha d’anar sense prejudicis ni expectatives, però al mateix temps amb una ment oberta i ganes de rebre qualsevol estímul. Si algú preguntés quina és l’obra que actualment representa aquest teatre contemporani a la perfecció a Barcelona, la resposta seria ràpida: Wasted.

Un espectacle de llum, so i moviment és el que caracteritza a aquesta producció, però el concepte que millor la defineix és: paraules. El que es diu és importantíssim. Fins i tot més que la manera de dir-ho. La paraula juga el paper més decisiu en el seu sentit més bàsic, en el que volen dir realment les paraules, en la igualtat entre el que es crida i el que es dialoga, entre la paraula dita i la pensada.

La direcció i la posada en escena són gairebé perfectes, excusant alguns moments de rebaixa qualitativa aplaudits per un públic incòmode. Les actuacions de Sandra Pujol i Oriol Esquerda són impecables i la seva bona feina permet incloure de manera generosa la sobreactuació de Xavier Teixidó com a quelcom acceptable. Res a retreure en l’àmbit tècnic, amb uns jocs de música i il•luminació genials.

Wasted estarà a la Sala Beckett fins al 12 de març i mereix donar-li una ullada. Això sí, amb ganes de veure un teatre sorprenent, trencador i, gairebé, experimental.Teatre: Sala Beckett
Web teatre
Autor del text: Kate Tempest
Direcció: Iván Morales
Intèrprets: Oriol Esquerda, Sandra Pujol i Xavier Teixidó


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies