Swiss Army Man
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Escrita i dirigida a quatre mans per dos daniels, Daniel Kwan i Daniel Scheinert, “Swiss army man” és una pel·lícula que, a cop de flatulència i amb un cadàver que fa de navalla multiusos d’un nàufrag, no deixa a ningú indiferent… O si no pregunteu als de Sundance que encara estan corrent lluny de la sala de la projecció, covardiques.

Després d’una llarga temporada aïllat en una illa deserta, Hank (Paul Dano) troba companyia en el flatulent cadàver d’un jove (Daniel Radcliffe) que l’aigua ha portat fins a la riba. Mica en mica, el nàufrag i el mort desenvolupen una preciosa amistat.

“Swiss Army Man” és un film que, un cop s’obvia el concepte de “caca, culo, pedo, pis” de les flatulències i ereccions del cadàver Manny, un hi pot descobrir una bonica història d’amor i amistat. Un viu cansat de la vida a qui un mort li recorda el valor d’estar viu. Un mort que retorna a la vida bevent dels records del viu. Tot plegat una proposta excèntrica i delirant, plena d’humor i sensibilitat, amb tocs absurds propis de Michael Gondry, que va espantar i ofendre als hipsters de Sundance però que es va endur el premi a la millor pel·lícula en el darrer Festival de Sitges. Una proposta a la que se li ha de donar una oportunitat més enllà de  la seva escatologia evident i barroera.

Swiss army man

A destacar les magnífiques interpretacions (frikis allà on les hi hagi) de Paul Dano, un rostre habitual del cinema indie i Daniel Radcliffe, molt lluny del seu correctissim Harry Potter (Potter, qui era aquest?), que sap dotar de molta vida a un cadàver en no massa bon estat.

“Swiss Army Man” és una comèdia deliciosament ridícula, tendra però, curiosament, amb un rerefons terriblement trist sobre la soledat i de la necessitat de tenir algú al costat que ens recordi valorar el fet d’estar viu.

¿Pot una pel·lícula ser alhora escatològica, tendra i absurda? “Swiss Army Man” demostra que sí.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies