D’aspecte escanyolit, una fisonomia que accentua encara més la seva juventut i un llarg serrell amb el que ocultar la timidesa, Tom Odell va agafar per sorpresa crítica i públic amb el seu debut. Amb aquesta imatge d’anticrooner es va currar el seu ascens des del més baix, passejant les seves cançons per pubs de l’Anglaterra que el va veure néixer el 1990.

Però després de publicar les primeres cançons al 2012 va guanyar el premi Ivor Novello al Compositor de l’any i el Brits Critics’s Award, i un munt de mirades es van posar sobre aquest jove que no porta gaire bé això de ser el centre d’atenció. Amagat darrera el seu inseparable piano que toca des que tenia 7 anys va incloure en el seu primer disc, “Long way down” un grapat de temes enèrgics i melancòlics, amb un so a estones desestructurat però voluntariós i apassionat, amb virtuds i defectes sonant a veritat, a quelcom genuinament autèntic. L’èxit dels singles “Another Love” i “I know” el va impulsar al capdemunt de les llistes angleses i la veu d’Odell començaria a sonar en sèries, pel.lícules, anuncis i concerts arreu.

Una mica més de dos anys de descans s’ha pres després d’aquell debut per presentar el nou treball que ha coproduit amb el prestigiós Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Adele, Kassabian). “Wrong Crowd” ens retorna un Tom Odell amb forces renovades, més maduresa i més seguretat a l’hora d’elevar la seva veu per sobre la instrumentació. I aquest álbum és el que tornarà a portar-nos al músic i compositor, en aquesta ocasió a l’escenari del Razzmatazz 2, el proper 17 de Febrer. Allà tenim una cita per escoltar en directe com s’eleven els seus nous temes en crecendo com “Still geting used to being on my own”, “Silhouette”, “Here I Am” o “Magnetised”. I també les més introspectives com “Concrete”, “Jealousy”  o “Constellations”. Una col.lecció de tristeses vitals, inseguretats però també optimisme musicades amb violins, guitarres elèctriques, sintetitzadors, timbals, bateries i piano, molt de piano.

Quan se li pregunta pels seus referents Odell reconeix noms com Elton John, David Bowie, Leonard Cohen o Tom Waits. Estrelles que encara li queda per emular, però mica en mica, el seu s’ha anat fent un lloc entre els noms propis de la música británica.Quan: 17 Febrer
On: Razzmatazz 2
Preu: 28€
Comprar entrades

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies