El darrer cap de setmana de gener, La Farga de L’Hospitalet fou escenari de la segona edició del Saló del Cinema i les Sèries. Segons els organitzadors, Cinemaworld i La Farga, 26.500 assistents van acudir al Saló al llarg dels seus tres dies, un increment del 30% respecte a l’any anterior. Repassem quins han sigut els highlights del Saló i alguns elements a millorar:

  • Xerrades de nivell:

Un dels punts forts del Saló van ser les xerrades que van tenir lloc, amb un gran seguiment per part del públic. Destacaren les taules rodones dedicades a directors/es, productors/es i responsables d’efectes especials, amb la col·laboració de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; la xerrada de Javier Olivares, creador i showrunner del “Ministerio del Tiempo”, sobre les alegries i misèries de la creació de sèries al nostre país a l’actualitat; i els col·loquis amb Kike Maíllo, a propòsit de la seva pel·lícula “Eva” i el cinema sobre la intel·ligència artificial; i l’actor Roberto Álamo, sobre la relació actor-director.

  • Stands per a tots

Un total de 115 expositors es donaren cita a La Farga, enfocats tant al públic més freaky com als professionals del sector audiovisual. Llibreries especialitzades de cinema, botigues de dvd’s, samarretes i merchandising de tot tipus van saciar les nostres ànsies consumistes i de col·leccionisme. A l’apartat professional, el Saló van comptar amb un bon número de stands en els que es podien trobar les novetats de les marques de referència en càmeres de vídeo i fotografia. També destacaren els stands de canals de televisió temàtics com AXN i Cosmo, així com els de les escoles de cinema, interpretació i doblatge.

  • Activitats en creixement

Tractant-se de la segona edició del certamen, es programaren una bona quantitat d’activitats. A banda d’un parell de projeccions de capítols pilot de noves sèries i les masterclasses de fotografia i efectes especials, pel seu caràcter participatiu van destacar la improshow de cinema i la Slam d’escriptura en viu.

  • Exposicions descafeïnades

Les diferents exposicions amb les que comptà el Saló, algunes massa vistes o repetitives, quedaren bastant diluïdes entre tants expositors i events, amb l’excepció de la mostra de cotxes de cinema que ocupava un lloc central al recinte. Sens dubte, és un dels punts a replantejar-se/millorar de cara a futures edicions.

Malgrat la seva curta vida, el Saló del Cinema i les Sèries s’ha fet un lloc en el panorama de salons i fires d’oci i les seves bones xifres apunten que en els propers anys assistirem a la seva consolidació.

Sobre l'autor

En aquest món, aquest temps i aquesta dimensió, el meu naixement va tenir lloc quan amb pocs anys i menys criteri em vaig exposar a 2001: A Space Odyssey. Entusiasta de la cultura audiovisual, amant de la ficció i amic de somiar despert, per ser feliç en tinc prou amb anar al cine i obrir els ulls.

Posts relacionats

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X