Batman / Superman. Monstruos góticos.
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Ecc còmics recopila tres excel·lents històries de la sèrie Altres Mons que s’aproximen a l’univers gòtic dels relats setcentistes protagonitzats per vampirs i monstres d’inspiració romàntica. 

El vocable gòtic ha gaudit al llarg de la història d’una rica polisèmia. Gòtics són, entre altres, la llengua morta germana parlada pels antics gots, l’emperador romà Marc Aureli Claudi II, les pintures murals de Giotto, la catedral de Sevilla, les composicions de Guillaume de Machaut, les novel·les de Horace Walpole o Charles Maturin, els relats meridionals de Flannery O’Connor o Erskine Caldwell, les pel·lícules de monstres de la República de Weimar, un cèlebre quadre de Grant Wood, les cintes de terror britànic de la productora Hammer i similars, els còmics de segells com EC i Warren, un barri emblemàtic de Barcelona, la música i les pintes de Bauhaus i The Cure, certs grups de metall o fins i tot un estil de moda conreat sobretot per algunes adolescents japoneses. I gòtica és, per descomptat, la ciutat per la qual ronda un emmascarat anomenat Batman.

La col·lecció Altres Mons de DC és un excel·lent camp o de proves per alliberar als personatges de la continuïtat narrativa de les sèries superheroiques convencionals i col·locar-los en altres escenaris. A La Finestra Digital, ja havíem comentat algunes peces mestres d’aquesta col·lecció com Batman. Gotham a Luz de gas o Superman. Hijo rojo. Ara fem el mateix amb Monstruos góticos, una impecable selecció d’històries que submergeixen als personatges amb malles en relats de literatura gòtica molt coneguts.

Batman / Superman. Monstruos góticos. Jack Harris, Bo Hampton, Mike Grell, Dan Abnett, Andy Lanning y Anthony Williams. ECC ediciones.

L’àlbum comença de forma immillorable amb El castillo del murciélago, on Jack C. Harris i Bo Hampton assagen una interessant variació del mite frankensteinià protagonitzada per un Bruce Banner convertit per a l’ocasió en un mad doctor resurreccionista. Li segueix Màscara, un altre magnífic còmic que converteix a Dues Cares en el fantasma de l’òpera de Gaston Leroux, i que a més ens permet recuperar a un dels meus autors favorits de la Silver Age, el guionista i dibuixant Mike Grell (aprofito per cridar als quatre vents que urgeix una edició completa de la seva obra mestra d’espasa i bruixeria Warlord). Finalment, els guionistes Dan Abnett i Andy Lanning i el dibuixant Anthony Williams (amb un entintador de luxe, el veterà Tom Palmer) reescriuen els orígens de Superman combinant les aportacions de John Byrne i la cèlebre novel·la de Mary Shelley, en un apassionant conte de terror en el qual un exaltat estudiant de la filosofia de la naturalesa anomenat Viktor Luthor dóna vida a una criatura sospitosament semblant a un famós habitant de Criptó.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 192
Preu: 17,95 €
Guió: Andy Lanning, Dan Abnett, Jack C. Harris, Mike Grell
Dibuix: Anthony Williams, Bob Hampton, Mike Grell
Format: Rústica. A color.
ISBN: 978-84-16840-99-1
Edició Original: Batman: Castle of the Bat USA, The Superman Monster USA, Batman: Masque USA

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies