Tokyo Zombie
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Autsaider Còmics ens acosta una mostra imprescindible del manga més transgressor. Tokyo Zombie de Yusaku Hanakuma és un sorprenent deliri narratiu que combina la passió per la contracultura amb la crítica social i política.

Yusaku Hanakuma és cinturó negre de Jiu-Jitsu i també escriu mangues amb arguments delirants que colpegen al lector amb la contundència d’una bona puntada voladora. El seu estil s’entronca en el denominat heta-uma. Es tracta de mangues amb dibuixos aparentment maldestres, allunyats del virtuosisme dels grans mestres com Osamu Tezuka, que semblen executats pel pols tremolós d’un afeccionat voluntariós però poc dotat.

Però si us hi fixeu bé, veureu que aquesta aparent deixadesa és més una qüestió d’actitud que una veritable mancança, que afegeix un pòsit irònic i contracultural a uns guions passats de voltes i replets de moments brillants. El heta-uma és, per dir-ho d’alguna manera, el Do It Yourself del manga, o, si ho preferiu, l’esperit del punk-trash trasplantat al còmic nipó. Els seus adeptes saben bé que els seus dibuixos esquemàtics encaixen a la perfecció amb uns textos delirants marcats per la impredecibilitat narrativa.

Tokyo Zombie. Yusaku Hanakuma. Autsaider Cómics.

Tokyo Zombie, un dels “clàssics” imprescindibles del còmic subversiu japonès escrit en 1999 i editat per primera vegada al nostre país en 2016 per Autsaider, presenta les aventures de Fujio (que en la portada d’aquesta edició llueix cabellera afro tridimensional) i Mitsu, dos obrers d’una fàbrica que en la pausa de l’entrepà es dediquen a practicar arts marcials. En un moment d’ira (o potser de consciència de classe), Fujio mata al seu cap, que encarna el vessant més acarnissat i desagradable del neocapitalisme. A continuació, tots dos decideixen enterrar-lo en un abocador il·legal conegut com el “Fuji negre”, del que, sobtadament, comencen a brollar zombis àvids de carn humana.

A partir d’aquí, Hanakuma ens introdueix en un apocalíptic relat de terror replet d’humor salvatge i moments sagnants que evoca la contundència del slasher i els films de lluita lliure. El manga acaba enfrontant a tots dos amics en una batalla convertida en un gran espectacle per a una massa deshumanitzada, que recorda també les cintes de gladiadors de sèrie B i alguns films passats de rosca com el mític Perseguit (1987) protagonitzat per Arnold Schwarzenegger. Hanakuma se les enginya per posar en la batedora argumental comèdia transgressora, violència sense embuts i fins i tot comentari polític. Fujio i Mitsu, els Beavis i Butt-Head del manga, han protagonitzat amb posterioritat una dotzena de llibres, una adaptació cinematogràfica i fins i tot campanyes publicitàries.Editorial: Autsaider Cómics
Web editorial
Pàgines: 160
Preu: 14 €
Guió: Yusaku Hanakuma
Dibuix: Yusaku Hanakuma
Format: Rústica amb bellut, blanc i negre


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies