Els qui som fans de Biffy Clyro fa temps que sabem que amb la banda escocesa tenim, com a mínim, un 2 per 1. Per una banda hi ha els seus discs, set ja des de l’inical “Blackened Sky” (2002) fins al darrer “Ellipsis” (2016). I per l’altra hi ha els seus concerts. Anar a un directe dels Clyro és com descobrir un nou so, els seus temes més rockers guanyen enters d’energia i electricitat, i les balades calen uns quants graus més a flor de pell. El d’ahir no va ser una excepció.

Barcelona era la ciutat escollida per arrancar la seva nova tanda de concerts per Europa. I el teloner un dels noms en alça de la música britànica: Frank Carter & The Rattlesnakes. Amb un disc acabat de publicar la setmana passada, “Modern Ruin“, l’ex-líder de Gallows i Pure Love, tornava a Barcelona amb el seu nou grup, poques setmanes després d’haver actuat al Razzmatazz, per donar la benvinguda amb el seu energètic hardcore punk al degoteig de gent que anava entrant al Sant Jordi Club. Un prolegòmen de nivell que va complir amb escreix la funció d’escalfar l’ambient pel cap de cartell de la nit.

A les 21:30, els germans Johnston, Ben a la bateria i James al baix, pujaven descamisats a l’escenari entre les notes corals que servirien de preludi a l’apertura. El cantant Simon Neil ho feia amb una camisa blava florejada i el cabell recollit, per arremetre sense preambuls ni presentacions “Wolves of winter”.

Cinc temes els van caldre a Biffy Clyro per prendre el pols de la sala, ajustar un so que d’entrada ocultava en excés la veu de Simon i posar a rodar les cançons del seu darrer i més experimental disc, com la mencionada apertura o “Friends and enemies” i “In the name of the Wee Man”. Però quan va agafar la guitarra per interpretar la sempre infalible “God & Satan”, ja tenia tota la platea a la butxaca.

Amb el duel de guitarra i bateria que donava pas a “Living is a problem because everything dies”, Simon Neil es despullava de la seva camisa i la subjecció de la melena. I com si aquella fos la senyal per enlairar-se definitivament, el concert va emprendre el seu crescendo.

Biffy Clyro

Enaltits per un sencill pero molt efectiu joc de llums de diversos colors, els Biffy Clyro van fer palesa la seva versatilitat desplegant un repàs pels seus temes més elèctrics intercalats amb les més intimes balades. Saltant sobretot pels discs més recents, el setlist va obviar els seus inicis, i només del seu tercer disc van rescatar “Glitter and Trauma”. Tema que va veure una de les poques aproximacions físiques entre els membres del grup. Poc donats a aquesta classe de números, la seva compenetració si que es va fer evident en el pla instrumental; cadascun al seu lloc, executant el seu paper, però alhora contribuint al dels altres per produir un resultat superior a la suma dels seus factors.

I així a base d’energia, molta suor i algunes breus interpelacions al públic, van anar sonant les versions més potents de “Howl”, “The Golden Rule” o “Herex”, les més corejades de “Bubbles”, “Mountains” o “Black Chandelier” i les més emotives de “Re-arrange”, “Medicine” o “Many of horror”.

La culminació del show va venir en forma d’uns bisos que després d’una dissimulada pausa molt breu, de seguida retornava el grup a l’escenari per la tripleta final: primer Simon saltava de nou a aquell “Puzzle” de 2007 per, guitarra acústica en mà, fer-se acompanyar del públic en els versos de “Machines”. Acte seguit, era evident que ningú abandonaria el Sant Jordi sense saltar i deixar-se anar al ritme d’un dels hits de “Ellipsis”: “Animal Style”. I les ràfagues de metralleta guitarrera de “Stingin’ Belle” posaren el punt i final a hora i tres quarts de concert.

Poc a poc, el públic del Sant Jordi Club tornava a travessar les portes cap a una de les nits més fredes de l’any a Barcelona. Dins de la sala, amb l’energia dels Biffy Clyro, ho haviem oblidat tots per una estona.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X