L'Hostalera
7.5Valoració

“Mirandolina porta l’hostal que va heretar del seu pare. Molts dels clients que hi arriben, especialment els homes, acaben rendint-se als seus peus, i molts s’hi estan molt més temps del que esperaven. Una tarda n’arriba un que sembla no voler saber-ne res i Mirandolina decideix fer-lo caure. A partir d’aquí arrenca una lluita entre dos bèsties tocades per la passió, l’amor i el joc de la seducció. Una comèdia plena de preguntes sobre el sexe, l’enamorament, l’amor… on comença un i acaba l’altre? Els sabem diferenciar quan un o l’altre ens arrosseguen? I si no ens arrosseguen? Què és això que tothom diu que experimenta amb un mateix nom però amb mil matisos diferents? Un joc ple de plaers, música i menjar.”

LaPerla29 té sempre l’objectiu de fer un teatre sorprenent, original i espectacular. No permeten que el públic marxi descontent i ofereixen totes les opcions per poder passar una molt bona vetllada.

A L’Hostalera, el públic entra des de bon començament dins l’atmosfera italiana de l’obra i es diverteix només seure a taula (sí, a taula). Els personatges, connectats en tot moment amb el públic com si aquest fos un testimoni més dels esdeveniments que tenen lloc durant l’espectacle, ofereixen un gran ventall de possibilitats còmiques, amb personalitats molt definides i diferents, que encaixen a la perfecció entre si i amb el text.

L’obra de Carlo Goldoni pren una nova forma però manté els mateixos missatges i el mateix conservadorisme amorós. Es converteix, doncs, en un espectacle entranyable, atractiu i entretingut, però la seva veu i el seu discurs no transcendeix més enllà de l’escenari i no encaixa amb un públic contemporani i totalment diferent del context social plantejat pel muntatge. Tot i així, permet gaudir de dues hores de riures i teatre ben fet.

L’actuació de Laura Aubert, com sempre, està molt per damunt de la resta de l’elenc, i la posició de protagonista consagrada l’accepta i la mereix al 100%. Els seus acompanyants no es queden curts, amb un David Verdaguer que justifica, una vegada més, el seu auge teatral actual. I cal destacar al camaleònic Javier Beltrán que ofereix una de les seves millors actuacions còmiques. Marc Rodríguez, qui repeteix al Teatre Biblioteca de Catalunya, junt amb la resta d’actrius i actors, estan totalment a l’altura i demostren ser capaços de robar les millors escenes amb només la seva presencia.

L’Hostalera és, doncs, una obra recomanable en tant que està indiscutiblement ben feta: el públic s’ho passa bé, gaudeix i marxa de la sala pensant que ha gastat bé els diners, que ha vist teatre. En aquest cas, ens podem oblidar dels missatges superficials i quedar-nos amb el que val: veure un bon espectacle.Teatre: Biblioteca de Catalunya
Web de la companyia
Autor del text: Carlo Goldoni
Direcció: Pau Carrió
Intèrprets: Laura Aubert, David Verdaguer, Júlia Barceló, Javier Beltrán, Jordi Oriol, Alba Pujol, Marc Rodríguez.


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies