“La nit contra tu” de Ferran Sáez Mateu
7Valoració
Puntuació dels lectors: (3 Vots)
9.1

Ferran Sáez Mateu ens presenta una novel·la gòtica, amb un terror molt subtil però present a totes les parts del llibre, que s’apropa a una Barcelona bruta, allunyada del canvi d’imatge que va viure amb l’arribada dels Jocs Olimpics, una ciutat que s’allunyava molt del món lluminós ple de turisme i de modernitat que és ara.

Al setembre del 1982, tres vells advocats reben l’encàrrec de resoldre una herència important que implica la restitució d’un deute monstruós, difícil de comprendre. El receptor de l’herència, un empresari que duu una existència tranquil·la en un poble de la Catalunya profunda, es trasllada provisionalment a Barcelona per fer-se càrrec dels tràmits. La ciutat preolímpica és un món gris i decadent, on el tancament dels últims colmados coincideix amb la mirada perduda dels primers ionquis. En aquell ambient crepuscular comencen a passar coses que primer només semblen estranyes o inusuals, però que després mostren la seva naturalesa inequívocament sobrenatural.

La novel·la es desenvolupa en tres moments temporals que es van intercalant per anar mostrant la trama que el autor té pensada: els orígens del deute que l’empresari ha de restituir, tot el que succeeix durant els tràmits i el testimoni d’un dels advocats que van rebre l’encàrrec. Es salta entre ells sense cap dificultat pel lector i la història es pot seguir sense problemes i es va obrint a poc a poc, amb una tensió creixent i la sensació contínua de que està passant alguna cosa estranya.

El llibre només té dos petits problemes. D’una banda, una resolució massa ràpida que provoca que les trames es tanquin ràpid i sense totes les explicacions necessàries. Ben segur que l’autor deu tenir la intenció de deixar a la imaginació del lector gran part del que passa però personalment hagués agraït una mica més de detall. De l’altra, Ferran Sáez repeteix massa vegades el seu retrat d’aquesta Barcelona fosca allunyada de la situació actual.

Detalls a banda, “La nit contra tu” és una bona novel·la d’intriga amb tocs de terror. Es llegeix ràpid, conté elements força interessants i deixa amb ganes de saber més d’aquests personatges, del seu origen i dels seus destins.Editorial: Proa
Web editorial
ISBN: 978-84-7588-632-9
Pàgines: 400
Preu: 19,50 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies