El Sheriff de Babilonia
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

De la mà d’ECC Ediciones, arriben a casa nostra les primeres sis trames de l’extraordinària El Sheriff de Babilonia, un relat polític sobre l’infern de l’Iraq post-invasió que situa l’element moral al centre d’un fascinant entramat de corrupteles, interessos i traïcions en la lluita pel poder en un país devastat.

La història comença a Bagdad -febrer de 2004- i amb la mort per execució d’un policia iraquià. Dos soldats nord-americans rodegen el cadàver i parlen sobre què fer amb el cos sense vida de l’agent assassinat. ‘Ya conoces la órdenes. Si nos dicen que mantengamos limpio el lugar, lo limpiamos‘. ‘Se supone que recojo basura,’ diu l’altre. ‘¿Esto es basura?‘. La trama es desenvolupa a partir d’aquest incident i implica de manera molt especial a tres personatges, d’entre els quals amb prou feines se’n pot destriar un clar protagonista: la Sofia, una expatriada sunnita de retorn al seu país d’origen i amb ambicions de liderar-ne el procés de modernització; el Chris, un ex agent de la policia de Florida encarregat de formar el nou cos de seguretat nacional de l’iraq; i el Nasser, xiïta i ex cap de la policia del país sota el mandat de Saddam Hussein.

Seguint l’estela de les novel·les de Le Carré, el guionista Tom King fa bo el seu passat professional (va ser, durant set anys, oficial d’operacions de contraterrorisme a la CIA) i imposa un relat rigorós i ple de matís que s’allunya dels habituals clixés i renuncia a la sempre enutjosa òptica nord-americana com a punt de partida. ‘No volia escriure un text sobre un paio blanc que viatja a una terra exòtica i, després d’una epifania tòrrida, aprèn coses sobre si mateix i s’acaba convertint en millor persona’, assenyala King en una entrevista concedida a la revista Vuture. Com passa a la sensacional sèrie televisiva The Wire, el realisme compromès desactiva aquí qualsevol temptativa simplificadora i ho disposa tot (també l’element visual, magnífic en mans del dibuixant Mitch Gerads) a la fidelitat descriptiva d’un escenari summament complex.

El Sheriff de Babilonia (ECC Ediciones) - Tom King & Mitch Gerads

A El Sheriff de Babilonia, la guerra se’ns presenta com un joc canviant i sense normes fixes on el poder i la moral, dues forces antagòniques, miren de trobar l’encaix que asseguri la pau. Les conjuntures s’imposen de forma implacable a la voluntat dels propis personatges, les capacitats dels quals es veuen permanentment compromeses per l’extraordinària fragilitat dels equilibris que de forma puntual organitzen breus intervals d’assossec. Confusió. Por. Imprevisibilitat. Elements sovint descrits en termes accessoris són aquí la pedra de toc d’una trama que se’ns presenta com un cas fàcil de resoldre i que perd les arrels al tombar de la primera pàgina. ‘Volia emprar el format del noir -quelcom quotidià o familiar que s’escapa de les mans- perquè, per nosaltres, la guerra era precisament això’.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 160
Preu: 14,95 €
Guió: Tom King
Dibuix: Mitch Gerads
Format: Cartoné. Color.
ISBN: 978-84-16945-07-8
Edició Original: The Sheriff of Babylon núms. 1 a 6 USA


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X