Una Historia de Violencia
7.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

ECC Ediciones recupera, dues dècades després de la seva primera publicació, l’extraordinària Una Historia de Violencia, un relat de comptes pendents i pecats originals que apel·la a la necessitat de desenterrar el passat com a única fórmula per sobreviure el present.

L’oblit és un exercici essencial si el que es pretén és passar pàgina, de fer-ho de forma abrupta i, sobretot, definitiva. Com a mecanisme de supervivència està a l’abast de tothom, i fins i tot les persones més coratjoses el posen en pràctica quan la situació s’ho val i si el que es vol deixar enrere pesa massa com per integrar-ho en la pròpia biografia d’una manera més o menys orgànica. En un adult, l’oblit és la sofisticació de la mentida del nen que vol esborrar allò que ha passat amb l’estratègia, senzillíssima, de donar la versió contrària dels fets reals: una solució màgica per salvar la pell.

Potser per això cal ara posar-se una mica més esplèndids del que pertocaria i assenyalar l’errada de matís que suposa traduir el títol de l’obra de Wagner i Locke amb el sintagma ‘Una història de violència’, quan el sentit de l’original en anglès (A History of Violence) obligaria a formular-ho amb els més fidels Un historial de violència o Un passat violent. En Tom i la seva família viuen plàcidament en un petit poble de l’estat de Michigan. Ell té un modest negoci, una cafeteria amb pastissets i cafè excel·lents a la manera del cèlebre Double R Diner de Twin Peaks. Un dia qualsevol, dos homes armats amb ganes de brega hi entren però ja no en surten: en Tom els neutralitza amb sorprenent facilitat i destresa i passa a ser heroi local.

“Una historia de violencia”, de John Wagner & Vince Locke (ECC)

Fantasmes del passat, diríem ràpidament. Però el veritable fantasma és qui empra l’oblit com a exercici essencial de supervivència, perquè la mentida compromet percepcions però la veritat és allà fora. Hitchcock tenia la seva pròpia fórmula: persones normals en situacions extraordinàries. Wagner n’inverteix els factors i situa un home extraordinari en un escenari mundà. A Perseguit per la mort, uns espies confonen Roger O. Thornhill per un tal George Kaplan. A Una història de violència, a en Tom l’acusen de ser en Joey. Però no és pas una confusió: en Tom és en Joey.

El sempre eficaç John Wagner (Judge Dredd, Button Man) construeix aquí una història trepidant sobre la impossibilitat de començar de nou, i ho fa amb l’habitual solvència i sentit de l’originalitat, amb un domini absolut del ritme narratiu i uns diàlegs fabulosament dosificats que engrandeixen l’element visual. Convertint-lo en heroi accidental, interpel·la el lector, que no pot evitar fer-se la mateixa pregunta una vegada i una altra: què faria jo, en aquesta situació…?Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 296
Preu: 27 €
Guió: John Wagner
Dibuix: Vince Locke
Format: Cartoné. Blanc i negre.
ISBN: 978-84-16945-12-2
Edició Original: A history of violence USA


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies