“El signo del miedo” - Margery Allingham
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Impedimenta publica, amb bon criteri, una novel·la d’un detectiu no gaire conegut al nostre país, Albert Campion. Campion és el pseudònim utilitzat per un membre d’una important família aristocràtica britànica, tan important que en algun moment de les primeres novel·les s’arriba a relacionar amb la família real però aquest detall és eliminat en futurs lliuraments. La seva creadora, Margery Allingham, va publicar la seva primera novel·la als 19 anys però el seu èxit li va arribar amb “The Crime at Black Dudley”, on va presentar a Campion. Li va dedicar 18 novel·les i més de 20 relats. “El signo del miedo” és el cinquè cas de la col·lecció.

En aquesta novel·la de trama complexa i alguna cosa irreverent, Campion haurà de demostrar que el minúscul regne d’Averna, un principat a la vora del Adriático, pertany a la Corona anglesa. Per aconseguir-ho, es veurà obligat a viatjar, juntament amb tres peculiars camarades i el seu servent Magersfontein Lugg, a Pontisbright, un llogaret en la qual es trobaran, com no podia ser d’una altra manera, amb més d’un misteri i unes quantes aventures.

Endinsar-se en aquesta novel·la de Margery Allingham no és tasca fàcil al principi. El fet de no conèixer a Campion i que la novel·la comenci sense una introducció massa clara col·loca al lector en una posició poc còmoda: resulta necessari realitzar un cert esforç per situar-se, per entendre qui és el protagonista i per començar a entrar en la història. Superada aquesta barrera ens trobem amb una novel·la detectivesca d’aventures molt britànica: molta campinya, molt sentit de l’humor, dosis d’ironia, personatges peculiars i múltiples referències, que el traductor Guillermo López Gallego s’apressa a aclarir-nos. Gens nou dins del gènere però sempre amb la qualitat a la qual ens tenen acostumats els escriptors anglesos.

A “El signo del miedo” sorprenen positivament el carisma d’Albert Campion, personatge atractiu del que un sempre tindrem ganes de llegir molt més. Sorprèn també el nivell de detall de totes les descripcions i la quantitat de petits mecanismes que l’autora disposa al llarg de les pàgines del llibre perquè la trama guanyi en complexitat i atractiu. I finalment, sorprèn l’espai dedicat als personatges secundaris, en particular a Amanda, una jove que acaba eclipsant al mateix Campion i que es convertirà en personatge recurrent en les novel·les dedicades al detectiu.

Tots aquests elements se sumen a un estil precís i d’agradable lectura per convertir “El signo del miedo” en una diversió perfecta per a qualsevol lector, però especialment per a aquell que gaudeixi especialment amb les històries de detectius, l’acció, el surrealisme i els personatges extravagants. Superada la barrera de les primeres pàgines, “El signo del miedo” és una bona novel·la i sobretot una bona notícia perquè amb una mica de sort vindrà acompanyada d’altres casos de Campion. I es tracta d’un llegat que ens mereixem poder llegir traduït.Editorial: Impedimenta
Web editorial
ISBN: 978-84-16542-49-9
Pàgines: 288
Preu: 21,95 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X