"El laberint dels esperits" de Carlos Ruiz Zafón
8Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
4.4

Torna la Barcelona més gòtica, la dels escriptors maleïts, la del cementiri dels llibres oblidats… “El Laberint dels Esperits” és el relat electritzant de passions, intrigues i aventures que posa el punt final a la saga de Carlos Ruiz Zafón iniciada amb “L’Ombra del Vent”

A la Barcelona de finals dels anys cinquanta, Daniel Sempere ja no és aquell nen que va descobrir un llibre que li canviaria la vida als passadissos del Cementiri dels Llibres Oblidats. El misteri de la mort de la seva mare, Isabella, li ha obert un abisme a l’ànima del qual la seva esposa Bea i el seu fidel amic Fermín intenten salvar-lo.

Just quan Daniel creu que és a un pas de resoldre l’enigma, una conjura molt més profunda i obscura del que mai no s’hauria pogut imaginar desplega la seva xarxa des de les entranyes del Règim. És aleshores quan apareix Alícia Gris, una ànima nascuda de les ombres de la guerra, que els conduirà al cor de les tenebres i desvelarà la veritat sobre la història secreta de la família… encara que a un terrible preu.

Hi ha un munt de gent que, ja fa 15 anys, va quedar atrapada pel cementiri dels llibres oblidats i per la Barcelona gòtica i plena d’escriptors maleïts creada per Carlos Ruiz Zafón amb “L’ombra del vent”. Tres llibres després arriba el desenllaç, el colofó perfecte, amb “El laberint dels esperits”, la més extensa amb més de 900 pàgines. Un saga que és un gran homenatge al món dels llibres, l’art de narrar històries i el vincle màgic entre la literatura i la vida.

Si hagués de fer un rànquing dels quatre llibres que conformen la saga, “El laberint dels esperits” ocuparia el segon lloc. Més thriller i policial que les anteriors, amb l’afegit de nous personatges tan memorables com els del principi de la saga i amb una trama més mundana que en el cas d’”El joc de l’àngel” fan d’ella una novel·la que atrapa al lector de bones a primeres. La més propera al que van ser els inicis.

Zafón és un escriptor amb un bon domini del llenguatge (en català amb l’ajuda de la traducció de Josep Pelfort) que destaca no tan per les seves trames sinó, sobretot, pels seus personatges amb veu pròpia, peculiar i particular que queden a la memòria del lector. En el cas d’”El laberint dels esperits” el que més hi destaca és la seva Alicia Gris, aquesta detectiu vampiresca que s’apodera de les escenes del llibre fent ombra, fins i tot, als protagonistes inicials de la saga. Al seu costat en Vargas, l’aguerrit capità de policia madrileny i una bona galeria de dolents, molt dolents i cruels com l’Hendaya.

“El laberint dels esperits” és un bon desenllaç, un d’esperat, on també s’hi recupera el nivell dels inicis de la saga que havia quedat una mica irregular amb els dos llibres del mig. Un llibre que torna a fer somiar en aquella Barcelona misteriosa, plena de llum i ombres i endinsar-se en el cementiri de llibres oblidats i perdre’s.Editorial: Grup62
Web editorial
ISBN: 978-84-664-2170-6
Pàgines: 928
Preu: 23.90€ (ebook: 12.99)


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies