Spirou y Fantasio. La cara oculta de Z
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Yoann i Vehlman continuen amb gràcia les aventures de Spirou i Fantasio amb aquest nou àlbum que atorga una vegada més el protagonisme al carismàtic Zorglub, que en aquesta ocasió segresta als protagonistes de la sèrie per enviar-los a la Lluna.

Deixin-me començar amb una confessió: a la meva educació sentimental comiquera, està l’inoblidable record del descobriment de Z com Zorglub, un àlbum que probablement és una de les cimeres artístiques (al costat d’altres genialitats com les tires de Gaston Lagaffe o les subversives Idees negres) de l’inoblidable mestre de l’Escola de Marcinelle Franquin. En aquesta famosa història es presentava al gran malvat de la sèrie dedicada a Spirou i Fantasio, una mena de mad doctor amb ànsies de destrucció, torturat per una gelosia cap al professor Champignac digna del mateix Salieri, i amb uns patètics atacs de penediment que li conferien una aurèola tràgica entendridora.

Van passar els anys i els autors que van donar la seva visió de les aventures de Spirou i el seu fidel company, però Zorglub va romandre com a molt més que un antagonista recurrent. Amb el temps s’ha convertit gairebé en l’estrella de la sèrie. La seva presència porta màgicament al lector a la màgia dels anys de Franquin, per la qual cosa no és d’estranyar que continuadors com el guionista Fabien Vehlmann i el dibuixant Yoann l’hagin convertit en figura central d’algunes de les seves millors històries.

Spirou y Fantasio. La cara oculta de Z. Yoann i Vehlmann. Dib·buks.

Dib·buks publica ara, amb el bon gust i cura habituals, La cara oculta de Z, una interessant antiutopia ambientada en una Lluna que Zorglub ha convertit en el refugi ideal pel seu laboratori futurista. No obstant això, la passió per la ciència de Zorglub se sufraga convertint l’escenari lunar en una mena de resort vacacional per a multimilionaris amb fortunes de dubtosa procedència, un nou Eurovegas que té pinta de malson ballardià i que dóna lloc a alguns dels millors moments de l’àlbum. Velhmann escriu una subtil rondalla moral sobre els excessos del capitalisme salvatge que, en la segona part, es transforma en un divertit conte de terror en el qual contemplem com Spirou es converteix en un inquietant mutant. I Yoann il·lustra amb traç arrauxat i caricaturesc, especialment brillant en la representació del Spirou monstruós. El resultat és un còmic innovador i al temps respectuós amb el passat franquinià; un interessant exercici d’estil a l’altura de títols precedents com La amenaza de los zorketes.Editorial: Dibbuks
Web editorial
Pàgines: 48
Preu: 13,50 €
Guió: Fabien Vehlmann
Dibuix: Yoann
Format: Cartoné, color, 22 x 30 cm
ISBN: 978-84-16507-22-1


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X