"El misterio de las cabras y las ovejas" de Joanna Cannon
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

La senyora Creasy ha desaparegut. La Grace i la Tilly comencen ficar el nas dins les cases dels veïns per mirar de descobrir el misteri. Però de coses amagades hi ha un munt, en aquell lloc. Joanna Cannon publica la seva primera novel·la. “El misterio de las cabras y los ovejas” és una obra detectivesca atípica, tendra i molt humana.

Estiu de 1976 . La senyora Creasy s’ha esfumat sense deixar rastre. El seu marit, perplex i desesperat, regira les seves coses tractant de trobar alguna pista, mentre els veïns culpen a l’onada de calor d’haver alterat a aquesta dona afable i generosa encara que propensa a sostreure els petits pecats als altres. Quan la policia la declara oficialment desapareguda i inicia la recerca en L’Avinguda, la petita Grace, de deu anys, decideix aportar el seu gra de sorra i emprèn les seves pròpies indagacions amb l’ajuda incondicional de la seva millor amiga Tilly. Juntes van de casa en casa interrogant subreptíciament als residents. Però a mesura que les portes i les boques van obrint-se, aquesta avinguda comença a revelar els seus més foscos secrets i aviat les detectius aficionades descobriran més del que haurien sospitat.

Joanna Cannon ens porta en la seva primera novel·la una galeria de personatges quotidians plens de llums i ombres, carregats de petits secrets i errades que afecten als del seu voltant d’una manera que poc esperen. Una obra que s’ha convertit en el debut més elogiat de 2016 a Gran Bretanya.

Ambientada en els anys setanta, “El misterio de las cabras y las ovejas” m’ha fet venir a la ment sèries com “Veïns”, “Gent de barri” o la recent “Stranger things”. Petits universos humans que sembla que es regeixin per les seves pròpies normes, on les aparences ho són tot i on qualsevol estrany que hi vol entrar es considerat un perill. L’obra de Joanna Cannon desprèn sobretot humanitat i en mostrar-nos aquests petits universos ens posa un mirall al davant on ens podem veure reflectits, amb els nostres secrets no confessats i aquest conservar les aparences.

Per últim deixeu que us parli de la tendresa que desprenen la Grace i la Tilly, les dues joves detectius que es fiquen a casa dels seus veïns per mirar de descobrir on es Déu (perquè si Ell hi és, la senyora Creasy tornarà). El problema és que potser és millor pel barri que la senyora Creasy no torni i obri la caixa dels trons.Editorial: Grijalbo
Web editorial
ISBN: 9788425354656
Pàgines: 416
Preu: 18.90€ (ebook: 8.99)


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies