Bruno Mars – “24k Magic”

Comencem la nostra nova PlayList de la mà de Bruno Mars, i és que els seus fans estan d’enhorabona per partida doble. D’una banda Bruno acaba de publicar el seu tercer disc “24K Magic (Atlantic Records), una col·lecció de 9 temes on el cantant hawaià torna a mostrar el seu amor pels clàssics del Soul, Funk i Pop (els noms de Stevie Wonder, James Brown i Michael Jackson vénen de seguida al cap). I per l’altra, l’anunci de la seva escala a Espanya de “The 24K Magic World Tour”, gira que arrencarà el proper 28 de març a Anvers (Bèlgica), i que recorrerà Europa i Nord Amèrica amb 85 concerts. Les cites de l’artista amb els seus seguidors espanyols seran el 3 d’abril en el Barclaycard Center de Madrid i el 7 d’abril en el Palau Sant Jordi de Barcelona, pels que  ja ha penjat el cartell de “Entrades Esgotades”, en tan sols 2 hores des de que es posaren a la venda aquest dilluns. “24K Magic” és el primer dels senzills extrets del disc, molt en la línia de “Uptown Funk, el super-èxit que li va brindar fa un parell d’anys Mark Ronson.

Emeli Sandé – “Garden”

Amb el seu segon àlbum torna també una de les veus més interessants provinents de terres escoceses: Emeli Sandé. Als seus 29 anys, sembla que el seu èxit professional no ha anat molt lligat del personal, i això es reflecteix sobretot en les lletres del seu nou treball, tristes, retrospectives i plenes de desengany. “Long live the Angels”, és el títol de l’àlbum, que inclou ni més ni menys que 15 temes, produïts en la seva majoria per Mac & Phil, Chris Loco i Naughty Boy. En un tracklist en el que abunden in extremis les balades, destaca sobretot “Garden”, el seu darrer senzill i el tema més experimental de tot el disc. “Garden” compta amb la participació del productor d’hip-hop Jay Electronica i els versos de la rapera Áine Zion.

Lizzo – “Phone”

Qui passa de drames és Melissa Jefferson, més coneguda com Lizzo, que està d’estrena amb el seu EP “Coconut Oil”. No és el seu debut ni molt menys, però sí el seu primer llançament amb una discogràfica a la seva mida: Atlantic Record. Lizzo destaca com a rapera i com a cantant Soul, però sobretot destaca per aquesta enèrgica personalitat que transmet en les seves cançons. “Deep”, “Coconut Oil” i “Phone” són alguns dels millors temes d’aquesta oda al positivisme i a l’amor propi. Escollit com a senzill presentació de l’EP, en “Phone” Lizzo narra la seva odissea al tractar de trobar el seu telèfon al final d’una llarga nit. Rítmica senzilla per a un tema tan divertit i addictiu com el video que l’acompanya.

GTA feat. Vince Staples – “Little Bit of This”

Des de Miami ens arriba el primer llarga durada del duo de DJs i productors GTA, acrònim de Good Times Ahead, i així, sense acrònims, titulen el seu debut. Julio Majía i Matt Toth es van conèixer a través de les xarxes socials en 2010, quan un amic en comú els va presentar per Facebook, i van començar a punxar en bars i festes universitàries en el Sud de Florida. De seguida es van posar a remesclar a tort i a dret, i van cridar l’atenció de Diplo, qui els va incloure en el seu EP “Express Yourself”. Des de llavors fins ara no han parat d’editar senzill, EPs i remescles, en col·laboració amb artistes com Martin Solveig, deadmau5, Kaskade, Kylie Minogue, Calvin Harris, Iggy Azalea, Galantis, Skrillex o Rihanna. Per fi, el passat 8 d’octubre llançaven el seu àlbum, que a part del seu so electro house trenca-gèneres, està replet de temes a considerar, com “All Caught Up” amb Tinashe (la col·laboració més notable del disc), o la endiabladamente hipnòtica “Little Bit of This”, peça amb aires hip-hop del més potent del disc.

Sampha – “Blood On Me”

Després de les seves col·laboracions amb SBTRKT, Jessie Ware, Drake, Katy B i Kanye West, estava clar que tard o d’hora acabaríem parlant d’ell pel seu treball en solitari. Originari de Morden, al sud de Londres, aquest cantautor i productor de música electrònica ja té data per a la publicació del seu primer LP, que portarà per títol “Process”. Serà el 3 de Febrer del 2017 de la mà del segell Young Turks, però els impacients ja podem escalfar motors amb “Timmy’s Prayer” i aquest “Blood On Me”, en el que destaca la puresa de la seva veu i una lletra bastant paranoica. El llançament de “Blood on Me” ve acompanyat d’un oníric videoclip dirigit per Alex Lill, i en ell podem veure en Shampa despertant-se enmig d’un camp, participant en una carrera de llebrers, per acabar estavellant el seu cotxe sobre un gran arbre.

Banks – “Fuck With Myself”

A la finals de Setembre es publicava “The Altar”, el segon àlbum de la cantant americana Banks, que seguint els passos del seu prometedor debut,“Goddess” (2014), ens porta una nova dosi una mica més potent de la seva fórmula. Un pseudo-soul de base clarament pop, una mica de trap i intencions profundes. Feminisme, dependència, auto-submissió, amor, sexe… són temes recurrents en un repertori en el que Banks passeja entre el murmuri i el crit. Ballant entre el R&B i l’electrònica amb irregulars resultats, en “The Altar” trobem temes tan suggeridors i irresistibles com els que ja ens va avançar aquest estiu: “Gemini Feed” i el que recuperem avui en aquesta PlayList, “Fuck With Myself”. És dels temes més representatius i ve acompanyat per un surrealista videoclip dirigit per Philippa Price, ple de ballarines amb màscara zenital i una maniquí de làtex a imatge i semblança de la cantant d’allò més submissa. “I fuck with myself more than anybody else”, murmura Banks.

Sons Of Maria – “Sweet Madness”

Amb més d’1 milió de reproduccions mensuals en Spotify, Sons of Maria s’han consolidat dins del panorama deep house internacional. Fitxats per la discogràfica Enormous Tunes (la de les caràtules plenes de plantes, vegetació i flors), porten ja més de 20 senzills publicats, poca broma. El darrer és aquest “Sweet Madness”, que encara que en el seu so s’inclogui aquest xilòfon tropical que està saturant el EDM actual, la veritat és que en el seu conjunt funciona a la perfecció. El seu costat més pop, unit a la pista vocal de Angelika Vee, segurament són els responsables que el tema s’hagi colat en el Top50 dels temes més virals a Spotify. Atenció amb l’Angelika, que aquesta jove i maca romanesa té més de 66.000 subscriptors al seu canal de YouTube i acumula més de 20 milions de reproduccions, i ja s’ha instal·lat en el Sud de Califòrnia, on espera catapultar la seva carrera.

Matrix & Futurebound – “Fire”

El Drum’n’Bass es cola a la nostra llista gràcies a Matrix & Futurebound, la parella de DJs amb el disc més important del gènere dels darrers anys, “Universal Truth” (publicat en 2007), a més d’aconseguir col·locar quatre dels seus temes en el Top 40 de Regne Unit de manera consecutiva: “All I Know”, “Magnetic Eyes”, “Control” (el major dels seus èxits) i “Don’t Look Back”. Han passat diversos senzills i alguns remixos per encàrrec (per Tinie Tempah, Jess Glynne, Birdy, Showtek o Eric Prydz), abans d’arribar a aquest “Fire”, un tema disposat a reafirmar-los com a pioners de la seva escena i capaç d’arribar a un públic més ampli. Un Drum’n’Bass Banger? No li falta cap dels ingredient: sintetitzadors que flueixen, una potent percussió i una pista vocal de somni de la que s’encarrega la cantant Max Marshall, la seva arma secreta, que repeteix amb Matrix & Futurebound després dels seus bons resultats en el seu mític “Control”.

 

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies