HIKI
6.5Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
7.5

Sembla que ECC Ediciones li ha agafat el gustet a les llicències manga del gènere sobrenatural, plenes de misteri i terror, com “Tsumitsuki”, de Hiro Kiyohara, o “Mr.Nobody” de Gou Tanabe, de la que ja us vam parlar fa uns dies. Ara ens arriba “Hiki” de Nangoku Banana, un tom auto-conclusiu que inclou els cinc capítols publicats originalment en la revista Wings l’any 2007, i que sorprèn per diversos motius.

La trama enllaça molt bé amb aquest cinema japonès que es va fer tan popular a finals dels noranta, ple d’espectres capcots de llarga cabellera i pes ploma, que surten de televisors, pous, o com en aquest cas, d’una calaixera. El protagonista de la història és un xaval anomenat Rin, que un dia, buscant un CD amb un amic, troben rere d’un calaix el que sembla un mapa d’un tresor dibuixat per alguna criatura. La curiositat els porta a localitzar la X del mapa, i allà troben més calaixos. Una còmoda abandonada i buida però que amaga alguna cosa sobrenatural i molt peluda. Serà l’inici d’un malson recurrent que perseguirà a Rin allà on “obri”.

Una de les primeres sorpreses que trobem en “Hiki” és el canvi de registre de la seva autora, Nangoku Banana, coneguda sobretot pels seus treballs de shôjo, aquesta categoria de manga dirigida especialment al públic femení adolescent, plagat de romanços suggeridor. De fet a “Hiki” no abandona el gènere per complet. Els trets dels personatges són clarament shôjo, com també ho són les trames paral·leles, o el to humorístic que rebaixa l’ambient terrorífic d’algunes de les seves escenes.

"Hiki" de Nangoku Banana. ECC Ediciones

Així, entre aquestes trames secundàries d’amics, amors i familiars, ens passem quatre capítols assistint a aparicions acumulatives que si bé no afegeixen res fonamental a l’argument, sí es gaudeixen prou, tant per la seva lleugeresa com per les il·lustracions de Banana.

Però més que res, el que sorprèn de “Hiki” és el seu darrer capítol. Un bon tancament que et fa oblidar simplicitats i manques de desenvolupament tant de trama com de personatges. Un capítol on tot adquireix una nova dimensió, i fa que el teu coco segueixi donant-li voltes a la història després de la seva lectura.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 192
Preu: 8,95 €
Guió: Nangoku Banana
Dibuix: Nangoku Banana
Format: Rústica, blanc i negre
ISBN: 978-84-16901-11-1
Edició Original: Hiki JP


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X