El 28 d’octubre de 2016, de la mà d’Ernie Records a Espanya va veure la llum a Espanya el 9è àlbum de la banda novaiorquesa Nada Surf, Peaceful Ghosts, pocs mesos després que ho fes el seu 8è àlbum, You Know Who You Are, al març de 2016.

La història d’aquest nou àlbum és curiosa: a l’estiu del 2015, en plena composició de You Know Who You Are, Matthew Caws, guitarra i veu de Nada Surf i fundador, juntament amb Daniel Lorca del grup, va rebre un correu de la cadena austríaca FM4 amb la proposta que fossin el grup convidat aquell any pel concert que anualment organitzen per a un concert amb orquestra simfònica, que emeten per a tot el país. Poc després, l’atzar fa que rebin una proposta similar de Radio Eins de Berlin per a un concert amb la Babelsberg Film Orchestra. Tot i estar embolicats de ple en la preparació del nou disc, no van voler dir que no. Així, van contactar amb Martin Wenk, multi instrumentalista de Calexico i col·laborador assidu dels Nada Surf per a que supervisés els detalls junt amb el compositor Max Knuth i el concert pogués tirar endavant. El resultat va ser un concert amb les dues orquestes, vienesa (ORF Radio Symphony Orchestra) i berlinesa (Babelsberg Film Orchestra), que va tenir lloc al juny del 2016, i Peaceful Ghosts és la gravació que en dóna fe.

Nada Surf Peaceful Ghosts

Així, la banda, que gira ben sovint per terres espanyoles (per alguna cosa Daniel Lorca és natural de Madrid), actuarà a Razzmatazz 2 el dia 22 de novembre per presentar les seves cançons antigues (tot i que majoritaràriament, malgrat la seva llarga trajectòria, han inclòs més temes dels últims discos) amb els nous arranjament que van preparar per a interpretar-los amb orquestra. Peaceful Ghosts és un bon disc i la orquestració fa que fins i tot alguns dels seus temes guanyin molt, i hi ha curiositat per veure aquesta presentació dels temes en directe. També tenen actuacions previstes a València, Múrcia i Sevilla.

Veurem a uns Nada Surf que han evolucionat des d’uns inicis més propers al grunge i al rock cap a un pop-rock molt més melòdic, més tranquil, més madur, en definitiva, i a la música dels quals els arranjaments orquestrals els han sentat molt bé, fent-los créixer i amplificant les guitarres de Caws.

Nada Surf són:Quan: 22 de Novembre, a les 20:30
On: Razzmatazz 2
Preu: 20€
Compra entrades

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies