Sesión de tarde
7.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

En aquesta època de l’any en què tornem a treure la manteta de l’armari, enfosqueix a l’hora de berenar i la roba estesa sembla que no s’acabi d’assecar mai, una estranya tristesa sembla calar en nosaltres més profund que els primers refredats de la temporada.

Qui diu tristesa parla de malenconia, depressió, enyorança, desassossec… cadascú que li posi la intensitat que vulgui, però ja sabeu a què em refereixo. La mateixa sensació que es desprèn de “Sesión de Tarde”, una de les darreres propostes d’Ediciones La Cúpula, i a la que cal afegir una altra sensació, just la que proporciona aquesta manteta, alguna cosa calenteta que portar-se a la boca o, si hi ha sort, una bona abraçada.

Ambientat en finals de l’any 1982, “Sesión de Tarde” narra el viatge, real i emocional, d’Isaías, que al volant d’una furgoneta recorre el nord peninsular projectant pel·lícules a les places dels pobles. Un ofici d’una altra època, tan antic com les pel·lícules que projecta, al que es resisteix a abandonar. Encara que tampoc hi ha res ni ningú en el seu camí que l’animi a fer-ho, més aviat tot el contrari. Una dedicació que, no obstant això, no respon a cap sentiment vocacional, però sí que hi han uns altres de sentiments involucrats, tan d’aferrats al passat com la seva feina. Isaías haurà d’assimilar el seu passat per encarar bé el seu futur.

“Sesión de Tarde” de Stephen Hausdorff y Jonathan Lara. Ed. La Cúpula

Els responsables de relat són Stephen Hausdorff, dibuixant nord-americà criat a la Corunya i establert a Roma, i el guionista xilè, format a Madrid i resident a Las Palmas Jonathan Lara. Sembla que saben bé el que suposa viatjar i deixar part de la seva vida enrere. Marcant-se un tant entre els cinèfils, prenen el setè art com l’excusa perfecta per arrencar d’una història aparentment bastant simple, una potent càrrega emocional, plena de valors morals i un optimisme contagiós com a teló de molt molt de fons. “L’Atalante” de Jean Vigo, “Amanecer” de F. W. Murnau, “La Novia de Frankenstein”, “Centauros del Desierto”, són algunes de les pel·lícules que serveixen per introduir cadascun dels capítols en els que a través de flashbacks descobrirem la història de Isaías i la seva delicada situació familiar.Editorial: La Cúpula
Web editorial
Pàgines: 148
Preu: 14 €
Guió: Jonathan Lara
Dibuix: Stephen Hausdorff
Format: Rústica amb solapes, 15 x 20,8, bitono
ISBN: 9788416400454


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies