Después de la tormenta
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

El director japonès Hirokazu Koreeda arriba amb “Después de la tormenta”, on torna a submergir-se en l’univers de la família, amb les seves quotidianitats, les seves petites històries i les relacions entre les persones que hi conviuen. I com sempre es mostra un narrador tendre, humil i proper.

Ryota viu en el passat, en els seus moments de glòria com a autor premiat. Encara no ha superat el seu divorci, es gasta en les carreres tots els diners que guanya com a detectiu privat i no pot pagar la pensió alimentària del seu fill. Després de la mort del seu pare, tracta de redreçar la seva vida i fer-se un lloc en la del seu fill. Un inesperat tifó obligarà a tota la família a passar la nit junts a casa de l’àvia i els donarà l’oportunitat de retrobar-se.

Després “Nuestra hermana pequeña” , Koreeda  torna amb el que millor sap fer, endinsar-se en els univers familiars i mostrar-nos els seus conflictes. Ho fa amb la història de Ryota, un home que no acaba de trobar el seu lloc a la vida. Escriptor frustrat, amb un divorci no superat, mira d’assimilar que era per al seu pare, mentre mira de fer-se un lloc en la vida del seu fill. Amb un repartiment encapçalat per actors a qui tots hem vist en algunes de les seves pel·lícules com Hiroshi Abe ( ‘Miracle’ ) i Yôko Maki ( ‘De tal padre, tal hijo’ ), a més de Kirin Kiki, protagonista d’ ‘Una pastisseria a Tòquio’ i que ha treballat ja en cinc pel·lícules de Koreeda.

Después de la tormenta

Les pel·lícules de Koreeda tenen unes característiques tan marcades que no costa identificar-les. Personatges tendres, una mica de sensibleria poc molesta, una mica d’humor suau, àpats catàrtics i una delicada evolució que sense pressa però sense pausa et transmet el que et vol dir. En aquest cas parla de la maduresa. La de la mare, la genial i divertida Kilin Kiki, que després de la mort del marit està més que alleujada. La no maduresa del Ryota, que s’ha fet gran de cos però no de ment. I el seu missatge el cola sense que te n’adonis, amb la placidesa que ho narra tot que encara que sigui enmig d’un tifó, que ni pateixes que els passi res als personatges.

Segurament no és el millor Koreeda, però és tan agradable, i es deixa veure tan bé, que no queda altra que sortir del cinema content i relaxat.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies