Mr. NOBODY
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

De la mà d’ECC edicions ens arriba una nova sèrie del manga amb més misteri. “Mr. Nobody”, que poc té a veure amb la pel·lícula homònima protagonitzada pel maco de Jared Leto, excepte pel paper que juga el passat dels personatges en la història.

En “Mr. Nobody” del japonès Gou Tanabe és un thriller de suspens d’allò més fosc. Confusió, misteri, i preguntes i més preguntes que no cessaran de sorgir al llarg dels tres toms de que consta la sèrie.

El protagonista de la història, Kawai Susumu, sembla viure una vida senzilla, malgrat el seu treball com a detectiu i aquest somni de joventut que li turmenta de manera recurrent. Però un dia rep la trucada d’un nou client, Mr.Nobody, qui li proposa una cita que el portarà a un petit motel de Rússia, on viurà un nou malson, més lligat als seus orígens del podia imaginar. Susumu no estarà sol. Compartint malson, també citats per Mr.Nobody, es trobarà amb tres homes i una dona. Junts han d’una complir una missió, en pla gimcana, el primer punt de la qual consisteix en acudir a un punt exacte, esperar-ne un tren i obrir la porta del darrer vagó. Poc temps tindran per fer amistat, sobretot aquells pitjor parats en la inesperada sagnia que allà els hi espera.

"Mr. Nobody" de Gou Tanabe. ECC

Inesperat, inhòspit, asfixiant, caòtic… així és el nou món que Mr.Nobody ha preparat als seus “convidats”, igual que el que Tanabe ens ha preparat a nosaltres. I és que no estem davant d’un manga a l’ús. La seva lectura resulta tan intensa com desesperante. Els dubtes, preguntes, i confusions s’acumulen a cada capítol. Amb un guió gairebé sense diàlegs que trota desbocat entre present i passat, realitat i somni, i una estètica asfixiant, densa, negra, opresiva… sovint cal fer un esforç per intentar saber/entendre el que està passant. La imaginació es dispara, de forma tan esquizofrènica com la del protagonista de la història. Mèrit de Tanabe que tot i això pot jugar en contra seva, sobretot si ets de cefalea fàcil.

Amb aquest estil dens i condensat, Gou Tanabe s’ha guanyat a molts seguidors. L’any 2003 va obtenir el premi Shiki de la revista Afternoon amb l’obra “Sunakichi”. Des de llavors sembla que Tanabe ha jugat en una lliga apart, lluny dels clixés del manga, gargotejant el seu propi camí.Editorial: ECC
Web editorial
Pàgines: 176
Preu: 8,95 €
Guió: Gou Tanabe
Dibuix: Gou Tanabe
Format: Rústica, blanc i negre
ISBN: 978-84-16901-16-6
Edició Original: Mr. Nobody vol. 1 JP


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies