Blair Witch
3Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Al 1999 Daniel Myrick i Eduardo Sanchez presentaven el seu Projecte de la Bruja de Blair. Siguem sincers, la pel.lícula no era res de l’altre món ni inventava la sopa d’all- que això del found footage ja ho haviem vist abans- però l’èpica d’haver convertit en èxit comercial un film modest fet amb quatre quartos, la va alçar al podi de film imprescindible del gènere. I ara l’àvida maquinaria generadora de seqüeles i reboots d’èxits passats ha sentit la necessitat d’apropar la Blair Witch a una nova generació en un nou film que dirigeix Adam Wingard i que opta per repetir-se i no esforçar-se gaire en innovar.

El germà d’una de les víctimes de la primera entrega (James Allen McCune) contacta amb un noi (Wes Robinson) que assegura poder portar-lo fins al lloc on va trobar una de les cintes de vídeo enregistrada pel grup de nois desapareguts anys enrera.  Decidit a descobrir el què va passar i si hi ha alguna possibilitat de que la seva germana encara sigui viva, en James convenç un grup d’amics, la Lisa (Callie Hernandez), el Peter (Brandon Scott) i la seva nòvia Ashley (Corbin Reid), per endinsar-se en els boscos de la bruixa de Blair. Llegenda o realitat? Com el grup anterior, es disposen a gravar-ho tot i documentar la seva expedició. Però a mida que es van endinsant al bosc i cau la nit, començaran a viure fets extranys i ensurts que els acabaran portant pel mateix terrorífic camí que els seus predecessors.

Blair Witch

Nous personatges, mateixa premisa, uns quants anys més d’avenços tecnològics i sobretot la pèrdua del factor sorpresa.

Seria fàcil dir que “Blair Witch” és el resultat de poc més que agafar una càmera en mà i posar-se a córrer com un boig posseït d’halucinògens pel mig del bosc filmant un seguit d’imatges borroses i mogudes de branques, fulles i terra. Però el despropòsit d’aquesta mena de seqüela/reboot va més enllà: afegim-hi un grup de personatges repelents i molestos que francament tens ganes que la bruixa s’emporti ben lluny; uns tocs de modernor tecnològica ficada amb calçador com l’aparició de mòvils, GoPro i un dron que no té cap altra gràcia ni sentit que afegir encara més perspectives al conjunt d’imatges pseudocumentals; o una música estrident i altisonant d’aquelles que sembla que et vulgui agafar pel coll i obligar-te a espantar-te perquè la trama per si sola no ho aconsegueix.

Desposseida de la cruesa del realisme obligat per un pressupost molt just que tenia la primera pel.lícula, aquesta nova entrega de la bruixa de Blair, intenta emular l’estructura de la predecesora, però només aconsegueix que se li vegin les costures dels retalls i que resulti increible i absurda en bona part del metratge.

Molt cap al final aconsegueix algun ensurt i situació anguniosa per fer gaudir als fans incondicionals del gènere, però al camí fins allà és tant tediós que probablement ja haureu desconectat abans d’arribar-hi.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X