Concert: Martina Tressera
8Valoració

‘Altres dones’ es presenta enmig de l’accidentat centre de la ciutat comtal, en el Palau Maldà. La veu i la composició va a càrrec de la Martina Tresserra, que va donar llum a aquesta obra el passat mes d’abril. La lletra, les paraules, la poesia vénen de la mà d’Estel Solé. Aquesta poesia musicada envaeix el racó teatral del carrer del Pi amb un conjunt d’intèrprets excelsos.

Estem envoltats de rajoles bicolors, unes parets verd ampolla cobertes de pintures emmarcades de daurat i molts instruments. El piano, el violoncel, el baix, l’harmònica, la trompeta, la bateria i la guitarra ocupen l’espai. L’obertura és parlada i de sons amb tons surrealistes que no saps cap on s’encaminarà fins que la necessitat de la ‘Serp’ ocupa l’aire. En el primer tram del concert passa un esdeveniment: en les tres primeres peces, l’intèrpret es converteix en tres dones diferents. Potser són les peces o potser és la Tresserra i els seus acompanyants que els hi aporten un caràcter únic a cada una.

“La paraula m’ha portat a la música.”

Mentre avancem pel camí de la presentació, la Martina Tresserra hi inclou a l’Estel Solé, que interpreta un dels seus propis poemes que el segueix una delicada versió de ‘Ne me quitte pas’ de Brel inclosa al disc. També interpreta unes paraules d’Espriu musicades per Raimon, exclusives d’aquest concert. Unes paraules que havia dit en referència a aquest dos artistes: “no tapa el vers amb la música. La paraula preval, i m’arriba molt per la senzillesa que traspua. A mi m’agrada encaixar la música amb la paraula. Si el poema és bo, no cal fer gran cosa més”. I és amb el que es basa aquesta obra. Persisteix la paraula mentre s’harmonitza amb la música.

D’ ‘Altres dones’ en parla com “algunes de les múltiples veus i dones que tinc a dins. Ho suggereixen els propis poemes de la poeta i així ho he viscut. Les moltes persones que tots tenim a dins.” I a aquestes dones i persones, en aquest concert únic, l’han acompanyat la presència i treball dels que són còmplices en l’elaboració d’aquest projecte a nivell musical: Guillem Roma, Joan Monné, Sergi Estella, Clara Peya, Oriol Pidelaserra, Santi Carcasona, Josep Manresa, Leandre Lopes i Laura Aubert. Músics top.

Un concert que desprèn bellesa i molt bon rotllo. Un esdeveniment petit, d’obertura i amplitud personal i tremendament bonic.

“Estimem-nos/ abans que la vida sigui només/ l’eco minvant/ d’un crit del passat.”

Una resposta

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies