Les criades
8Valoració

“Les germanes Solange i Clara són dues criades que senten fascinació per la seva senyora i al mateix temps l’envegen i odien. L’aïllament social potencia aquests sentiments i per venjar-se d’ella fan una falsa denúncia a la policia contra el seu amant. […] El joc de la representació es va perfeccionant obsessivament fins que es difuminen els límits entre realitat i ficció i prenen la decisió d’emmetzinar-la. Les germanes entren en un remolí de por i autodestrucció del que ja no saben sortir…”

“Entre totes dues serem la parella eterna del criminal i de la santa” ens diu el subtítol de Les Criades, que estarà fins al 30 d’octubre a La Seca Espai Brossa. El text de Jean Genet pren forma una vegada més en un muntatge adaptat i dirigit per Genoveva Pellicer, i protagonitzat per Elisenda Bautista i Meritxell Sabaté en els papers de Clara i Solange, respectivament.

L’adaptació i direcció de Pellicer sorprèn i fascina ja des de bon començament. Només entrar a la sala, l’escenografia que dóna la benvinguda al públic ja incita a voler saber-ne més. Els dos miralls que es reflecteixen l’un en l’altre ja ens donen una pista del que vindrà després, de com les pors, frustracions i ràbies de les protagonistes seran reflectides sobre l’altra. O el maniquí que més tard sabrem que simbolitza a la senyora: distant, inexpressiva, però sempre vigilant i present a l’escena.

Les dues actrius segueixen a la perfecció unes directrius molt ben plantejades i fidels en la contemporanització de l’obra. Amb una feina excel•lent i ben treballada, aporten una nova visió dels personatges ja clàssics de Genet i els donen una volta intel•ligent amb una actuació sense esquerdes.

La posada en escena de Pellicer per Les Criades és radical i trencadora, i les perfectes interpretacions de les actrius encaixen perfectament amb el que se’ns vol transmetre amb aquesta història d’ira amagada, frustració visiblement invisible i pors sense nom. Una aposta segura per La Seca Espai Brossa.Teatre: La Seca Espai Bossa
Web teatre
Autor del text: Jean Genet
Direcció: Genoveva Pellicer
Intèrprets: Elisenda Bautista i Meritxell Sabaté


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies