Manual del pajillero
6.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Ediciones La Cúpula recupera un dels seus títols més disbauxats, “Manual del Pajillero”, on l’autor franc-sirià Riad Sattouf analitza la masturbació com a mecanisme perfecte per sobreviure a l’ansietat que produeix aquesta difícil màxima que a gairebé tot adolescent li explota, com a gra purulent, en abraçar la pubertat: “cardar”.

Fa ja sis anys de la seva primera edició, i molts més des que Sattouf va deixar l’adolescència a un costat, però el tema pajillero segueix estant de tremenda actualitat. I per il·lustrar-ho, Sattouf es posa de narrador omniscient per xerrar amb Pajín i explicar la seva història. Dotze anys té l’angelet i fa poc que ha canviat la seva habilitat amb el Lego, per uns nous poders, com la capacitat per visualitzar mentalment i en 3D qualsevol dona que hagi vist només un instant. Un aneguet lleig tan obsessionat amb el sexe, com tot el seu cercle (anti)social.

El “manual” va aconseguir un gran èxit sobretot a França, i fins i tot va ser adaptat al cinema pel propi Sattouf. “Les beaux gosses” es va dir la pel·lícula i amb ella es va endur el César a la Millor Primera Pel·lícula. Cal reconèixer que Sattouf té molt bona mà per relatar històries d’adolescents, com bé va demostrar en “La vida secreta de los jovenes” o l’autobiogràfic “Mi circuncisión”. Es té ben sabuts el clixés, i sí, potser en aquesta història els exploti massa, però lluny de resultar re-sabut, el resultat és d’allò més resolt. Això sí, de manual en té poc, i de revelador encara menys, per a això millor recórrer a qualsevol títol de Chester Brown, com “El Playboy” i les seves mítiques “sacsejades” a dues mans.

"Manual del Pajillero" de Riad Sattouf (Ediciones La Cúpula)

“Manual del pajillero” és més aviat el reflex d’aquesta etapa de canvis anomenada adolescència, gairebé un testimoniatge generacional pre-2.0. En l’actualitat un de cada dos nens espanyols de 12 anys té smartphone. Pel que diria que el pajillero modern té la mà més trencada en el tema que Pajín.Editorial: La Cúpula
Web editorial
Pàgines: 84
Preu: 9,90 €
Guió: Riad Sattouf
Dibuix: Riad Sattouf
Format: 17 x 24, rústica, color
ISBN: 9788416400386


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies