“La millor història del món” de Rudyard Kipling
8Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
10.0

“La millor història del món” és un volum publicat per Editorial Males Herbes i que recull quatre relats de l’autor més un extraordinari epíleg obra de Vicenç Pagès Jordà. Jordà ens apropa a l’autor de manera acurada, amb detalls i aportacions que ens permet entendre millor les històries del llibre i admirar, encara més, l’enorme talent literari de Rudyad Kipling.

A les quatre històries tenim una mica de tot però a totes hi ha elements que podríem definir com de realisme fantàstic. “La millor història del món”, que dona nom al llibre, és una reflexió sobre la creació literària. Ens presenta la relació entre un escriptor consagrat i un jove sense talent; el primer està cansat de les visites del segon, però de sobte el jove comença a explicar-li una història extraordinària però també impossible, una que transcendeix el temps i l’espai. “El jardiner” parla del dol i de la mort que va portar la Primera Guerra Mundial i està plena de moments de gran poesia. Les dues darreres narracions (“Al final del trajecte” i “L’estranya cavalcada d’en Morrowbie Jukes”) desprenen l’exotisme propi de l’ambientació a l’Índia però tenen en la mort i el sobrenatural un component principal.

Escriure sobre les extraordinàries habilitats com escriptor de Rudyard Kipling és completament innecessari. És una evidència i l’únic que fa aquest petit llibre de Males Herbes és evidenciar-ho. Cada pàgina està escrita amb un estil envejable, i amaga complexitats que requereixen múltiples lectures per gaudir-les en la seva totalitat sense dificultar que una primera lectura ja ens aporti una gran quantitat de coses positives. Passem de temes més intel·lectuals com l’escriptura i la creació a l’emoció i la poesia del dol i la mort i acabem amb relats de mort amb un evident toc sobrenatural. I tot sembla possible i tot sembla fàcil en mans de Rudyard Kipling, encara que, evidentment, el que ell fa és extraordinàriament difícil.

“La millor història del món” és un llibre petit i rodó, una mostra del talent infinit de Rudyard Kipling, un compendi de quatre històries plenes d’emocions, de sorpreses i de màgia. I com passa amb tot els bons llibres, volem més. Afortunadament, en aquest cas, Kipling va escriure molt més, molt que val la pena recuperar.Editorial: Editorial Males Herbes
Web editorial
ISBN: 9788494469985
Pàgines: 235
Preu: 16,80 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies