Les dones sàvies
9Valoració

“1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època.”

“2016, Catalunya. Molière i només dos actors estrenen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui dia”. Això ens diu la sinopsi de la nova adaptació de Les dones sàvies de Molière a càrrec de Ricard Farré i Enric Cambray.

El duet interpretatiu conforma un dels millors equips teatrals que hagi pujat a un escenari de manera tan intel•ligent i ben portada. El talent de cadascun se suma al de l’altre arribant a la magnificencia escènica i a moments irrepetibles i inolvidables per l’audiència. La parella d’actors porten amb ritme, gràcia i fidelitat l’adaptació contemporània del que ara esdevindria l’obra de l’autor francés.

Els jocs escenogràfics i la posada en escena juguen una part molt important en la partida de l’espectacle, així com el vestuari i l’atrezzo, que es converteixen en part indispensable del recorregut escènic. Tot i així, la força i la gràcia natural dels protagonistes ho podria ser tot a l’escenari i no faria falta sumar-li res. Quan es pensa així, doncs, el públic se n’adona de les bones decisions preses a nivell d’escenografia i moviment, encaixats amb la mesura exacta per tal de no lliscar.

El Maldà no deixa de sorprendre’ns amb grans propostes que aporten molt a la cultura teatral barcelonina, i aquesta revisió del clàssic de Molière no és diferent. Una gran opció que no es pot deixar escapar: no només per passar una bona estona, sinó per adonar-nos de com els anys no fan evolucionar alguns sectors de la societat.Teatre: El Maldà
Web teatre
Dramatúrgia: Lluís Hansen
Direcció: Ricard Farré i Enric Cambray
Intèrprets: Ricard Farré i Enric Cambray

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies