"Harry Potter i el llegat maleït" de J.K. Rowling
7.5Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
0.9

Basada en una nova història original de J.K. Rowling, John Tiffany i Jack Thorne, una nova obra de teatre de Jack Thorne, “Harry Potter i el llegat maleït” és la vuitena història en la sèrie de Harry Potter i la primera història oficial de Harry Potter que es va estrenar el juliol passat amb força èxit.

Ser Harry Potter no ha sigut mai senzill, i continua sense ser-ho ara que és un empleat carregat de feina a la Conselleria d’Afers Màgics, marit i pare de tres fills en edat escolar. Mentre el Harry ha de conviure amb un passat que es resisteix a quedar enrere, el seu fill petit, l’Albus, intenta alliberar-se del pes d’un llegat familiar que no ha volgut mai. Però de cop el passat i el present es conjuguen de manera sinistra, i pare i fill descobreixen una veritat desagradable: a vegades el mal sorgeix als llocs més inesperats.

Deixem les coses clares des de bon principi. Si us compreu “Harry Potter i el llegat maleït” no us trobareu amb una nova novel·la de la J.K. Rowling, sinó amb la transcripció -senzilleta però eficaç- del que és l’obra de teatre que es va estrenar al West End de Londres al juliol. Aquest llibre, a més, ja s’ha convertit en el més venut en mercats com el britànic, el nord-americà i l’alemany.

Tenint clares aquestes coses “Harry Potter i el llegat maleït” pot ser una obra molt gaudible per als enyorats de les aventures del ja no tan nen mag. Aquí es retroben maleficis, encanteris, els personatges antics ja adults i la seva descendència ficant-se en un munt de problemes. Encara que el text teatral no dóna massa detalls de l’escenes, si un ha viscut la història de Harry Potter des del primer a l’últim llibre i s’ha immers en el seu univers cinematogràfic, és molt fàcil visualitzar-ho tot, endinsar-se en la història i donar-li els detalls dins del teu cap. Aquest nou “Harry Potter” és igual, però diferent i, crec que, aconsegueix satisfer la nostàlgia.

Als més ansiosos li podran faltar detalls o narrativa, sobretot perquè és teatre, però el que sí aconsegueix “Harry Potter i el llegat maleït” és ganes d’anar a veure l’obra teatral a Londres o desitjar que algun inversor s’atreveixi a dur-la aquí. Aquest nou Harry Potter teatral podria fer per l’escena el mateix que el Harry Potter literari va fer per la lectura: crear fans. I qualsevol cosa que ensenyi i encomani cultura, de qualsevol mena, sia benvinguda. Jo, sense ser una fan extrema, m’ho he passat força bé recuperant la màgia i me n’aniria a veure l’obra, sens dubte.Editorial: Editorial Empúries
Web editorial
ISBN: 978-84-16367-75-7
Pàgines: 480
Preu: 19.00€


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X