El coratge de matar
6.5Valoració

“Fa fred, però l’Erik prefereix deixar les finestres obertes durant la visita del seu pare, que s’ha presentat a la casa del fill per passar-hi un temps indefinit, encara que la relació s’hagi refredat visiblement després que morís la mare. Les cicatrius entre tots dos són visibles, la profunditat de les ferides, no. Qualsevol presència estranya pot pertorbar greument la violència latent d’aquest nucli familiar disgregat.”

El TNC obre la temporada de la seva Sala Petita amb un text de Lars Norén dirigit per Magda Puyo que s’hi estarà fins a l’últim diumenge d’aquest mes. Interpretat per Nao Albet, Manel Barceló i Maria Rodríguez, se’ns explica la història d’odi entre un fill i un pare que, per coincidències de la vida, han de passar junts més temps del que el primer desitja.

Una forma arriscada de començar amb la programació del TNC que de ben segur crearà discrepàncies entre el públic, qui només es podrà decantar per una de les opcions més extremes: la fascinació, la repugnància o la indiferència. I és que el text ja està plantejat per despertar emocions molt fortes dins de les ments de l’audiència, però això, sumat a la impecable direcció i posada en escena de Puyo, fa que les emocions estiguin a flor de pell.

El joc interpretatiu dels tres protagonistes sembla encaixar a la perfecció entre el camí personal que ha de fer cada personatge i les qüestions físiques i temporals que els uneixen, creant a l’escenari un punt de trobada congelat dins l’espai-temps, on tot es posa en pausa per donar pas a un canvi i una transició que obriran les possibilitats més remotes.

El coratge de matar és una proposta difícil i que destaca d’entre tota la programació del Nacional. Sempre agrada veure coses noves en un temple teatral com aquest. Les peces estan al seu lloc i l’engranatge funciona, que sigui o no el projecte adient i correcte dependrà tan sols del públic.Teatre: TNC
Web teatre
Autor del text: Lars Norén
Direcció: Magda Puyo
Intèrprets: Nao Albet, Manel Barceló, Maria Rodríguez


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies