Christopher Walken, el llegendari actor de pel·lícules emblemàtiques com “La zona muerta”, “Pulp Fiction”, “La Profecía”, “El cazador”o “Sleepy Hollow” ha arribat a Sitges. Dissabte rebrà el màxim guardó del Festival, el Gran Premi Honorífic, durant la gala de cloenda. Mentre ens distraiem, més o menys, amb “I Am Not a Serial Killer”, “Swiss Army Man” i “Shelley”.

I am not a serial killer

Am Not a Serial Killer

John Wayne Cleaver és un adolescent obsessionat pels assassins en sèrie que, malgrat les seves tendències sociòpates, fa tot el que pot per no convertir-se en un d’ells. Quan el poble fred del Midwest americà on viu es veu sotjat per una onada de morts sagnants, John decideix perseguir el culpable, sota l’amenaça de descobrir que ell és molt pitjor que el seu enemic.

“No soy un serial killer”, és el primer llibre d’una saga literària escrita per Dan Wells. El seu protagonista és un adolescent diagnosticat com a sociopata que lluita per no deixar anar els seus instints assassins. Vaig llegir el llibre atreta per aquest Dexter adolescent i per la mateixa raó he volgut veure la pel·lícula. No us sé dir la raó però el que funciona en el llibre, la veu d’aquest personatge que lluita contra els seus instints quan un assassí en sèrie arriba al seu poble, no acaba de funcionar en la pel·lícula. Resulta un adolescent anodí, molest i poc interessant. En el film no queda tan clar la seva lluita interna i s’acaba fent pesat. No funciona com a thriller, no funciona com a reflexió dels baixos instints d’un adolescent.

Swiss army man

Swiss Army Man

Després d’una llarga temporada aïllat en una illa deserta, Hank troba companyia en el flatulent cadàver d’un jove que l’aigua ha portat fins a la riba. Mica en mica, el nàufrag i el mort desenvolupen una preciosa amistat. ¿Pot una pel·lícula ser alhora escatològica, tendra i absurda? “Swiss Army Man” demostra que sí, brindant a més a Daniel Radcliffe el personatge més peculiar de la seva carrera.

No m’imagino als hipsters de Sundance veient aquesta pel·lícula on les flatulències formen part vital de la trama de la pel·lícula… Bé, me’ls imagino marxant de la sala absolutament indignats. “Swiss Army Man” és una comèdia deliciosament ridícula, tendra però, curiosament, amb un rerefons terriblement trist sobre la soledat on destaquen les interpretacions de Paul Dano i Daniel Radcliffe, molt lluny del seu correctissim Harry Potter.

Shelley

Shelley

Elena es desplaça al camp per treballar com a assistenta de Louise i Kasper. La casa és tranquil·la i fosca i no té electricitat per desig exprés de Louise, convalescent després d’un avortament. Quan Louise proposa a Elena que sigui mare de lloguer, la jove accepta. Els diners li aniran bé, pensa. Tanmateix, l’embaràs va malament. Alguna cosa creix dins d’Elena, però ho fa massa ràpid.

“Shelley” és “La semilla del diablo” nòrdica. Potser per això de venir d’un dels països del fred és en excés continguda. Marca algun punt de “mal rotllet” però just quan sembla que arribarà el terror de veritat, te l’acaben.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies