Gente Bien
9Valoració

La Cubana recupera Santiago Rusiñol per fer un musical basat en l’obra Gente Bien, just en el centenari que aquesta s’estrenés per primera vegada. El resultat? Jo de vostès no me la perdria.

Gente Bien és un recorregut històric pels “nous rics” al llarg de la història. Partint de l’època on els va situar Rusiñol al seu text per primera vegada (1917), La Cubana munta una peculiar opereta, musicada per Joan Vives, per fer-los evolucionar fins els nostres dies i veure com i perquè s’han destacat en cada moment. En aquesta ocasió, seguirem les passes dels Comtes de Rierola (Jaume Baucis i Laia Piró), regalats amb aquesta distinció gràcies a les seves generoses aportacions econòmiques als poderosos; aportacions obtingudes dels beneficis del negoci familiar: la xarcuteria. Una opereta satírica, gamberra, i molt, molt divertida on riurem del mort i de qui el vetlla.

La Cubana té un segell molt particular que fa que totes les obres que fan s’assemblin una mica i alhora siguin novedoses, enginyoses i diferents entre totes elles. Això es aconsegueix amb molt d’art i molta feina. Veure La Cubana en acció és en si mateix un espectacle, perquè a més a més del to satíric i eminentment humorístic que els caracteritza, són una lliçó de com fer teatre: l’escenari no és buit en cap moment, sempre està passant alguna cosa, tant en primer pla com en tots els altres. L’acció és contínua, la màgia està present en cada moment, són color, són alegria, són bon rotllo i són professionalitat en tot moment.

No explicaré gaire de l’obra per no aixafar les constants sorpreses que ens depararà l’espectacle, però sí diré que és un autèntic plaer veure’ls en escena en aquest musical peculiar (estiguin atents a tots els racons de l’escenari, a tots els personatges que es passegen com si res per allà), i que tant Jordi Milán com Mercè Comes i Mont Plans (que tornen a casa un temps després) estan esplèndids, però sobretot que La Cubana és feina d’equip, on ningú destaca però tots sumen, on cadascun d’ells fa mil personatges, on els canvis de vestuari són constants, on el ritme és frenètic i tot està perfectament coordinat.

Jo no deixaria passar la oportunitat de gaudir, un cop més, del xou de La Cubana.Teatre: Teatre Coliseum
Web teatre
Autor del text: Santiago Rusiñol
Direcció: Jordi Milán
Intèrprets: La Cubana


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X